1995-2006, 11. évf. #014 

mise
Beléptünk az Európai Unióba! Kérdezzetek!
C év, Húsvét ötödik vasárnapja

Kocsis atya - Kocsis atya ezegyszer hasznos, gyakorlati tanácsokat osztogat a szentmisén. A téma pedig nem más, mint az európai uniós csatlakozás.

Szájbabaszott hülye magyarok, híveim!

Beléptünk az Európai Unióba!

De nem akárhogy, basszátok meg! Magunkkal vittük ezeréves kereszténységünket annak minden dicsőségével, tapasztalatával és felelősségével együtt. És ki fogta a mi kezünket, hogy ne szarjuk össze magunkat a sok fasz előtt? Hát Nagyasszonyunk Szűz Mária fogta a kezünket, bizony az ő szoknyája mögé bújtunk, bújunk most is. Nagy ívű gondolatok ezek, nyomorult báránykáim, ti talán fel sem fogjátok, mi a rák az a tizenkét csillag az Unió zászlajában, de elmondom nektek, azok Jézus Krisztus urunk tanítványait jelképezik. Hiába, hogy nem lesz beleírva az uniós alkotmányba, hogy kinek kell megköszönni ezt a kétezer éves Kánaánt, mi azért ott vagyunk, ragyogunk. Ravaszak az ateisták, de a pokol fenekére kerülnek, az anyjuk picsáját. Tudjátok milyen szaros a pokol feneke? Hát nagyon szaros!

Üldögélek szombaton a plébánia kertjében, délután, a plébános részegen hortyog a verandáján, én meg vakargatom a lábamat, várom hogy megérjen a cseresznye, ami szépen virágzik a fejem felett, és természetesen Istenre gondolok. Egyszer csak megérkezik a pápa üzenete a Vatikánból, lepottyan az égből pont a lábam elé. A füzetkén ez állt: Pápai üzenet az "Együtt Európáért" nemzetközi ökumenikus találkozó résztvevõihez. Először csúnyán felbasztam az agyamat, báránykáim, hogy nélkülem gyűrik le a sok ingyen misebort Stuttgartban, még meghívót se küldtek, aztán ahogy ott ültem a cseresznyefa alatt, egy nemesebb gondolat is megfogalmazódott bennem: foglalkozni kell a nyájjal az Uniót illetően, mert tudatlan marhák vagytok.

Nekem ugyan rossz tapasztalataim vannak a közösséggel kapcsolatban, legutóbb a kistérségi társulással fürödtem be, amikor visszadobták a pályázatomat. Tizenegy újabb tornyot akartam a templomra felhúzni uniós pénzekből, hangsúlyozván, hogy ez Istennek tetsző cselekedet volna, na meg világszám is, de kiröhögtek.

Szájbabaszott hülye magyarok, híveim! Jó tanácsok a félreértések elkerülése végett ószövetségi stílusban, elő a jegyzetfüzeteket! Ti kérdeztek, én válaszolok.

Sokat kell majd dolgozni, Kocsis atya?

Nem többet, mint most! De ne legyünk olcsó munkaerők!

Isten előtt mindenki egyenlő, ne feledjétek, nyomorultak! Hiába mondja nektek a német, meg a holland, hogy idefigyelj te magyar munkás, 500 eurót adok neked, ha elvégzed ezt meg ezt a munkát. Csapjátok össze a bokátokat, és köpjetek földre, és mondjátok: Isten előtt mindenki egyenlő, de még a magyarok is, herr mister, adjon nekünk 1000 eurót. Ha megkaptátok pénzetek, gondoljatok az anyaszentegyházra, és dobjatok be 100 eurót a legközelebbi perselybe. De vigyázzatok sok a protestáns arrafelé, nehogy azoknál hagyjátok a pénzetek! Biztos, ami biztos a kijáratnál 28 nyelven kiírtam a Római Katolikus Anyaszentegyház nevét, ne basszátok el.

Lehet-e majd baszni, Kocsis atya?

Lehet! Szaporodjunk Isten örömére!

Olyan lottyadt pöcsű balfaszok vagytok, nyomorult testvéreim, hogy még arra sem vagytok képesek, hogy kettőnél több gyerekkel ajándékozzátok meg a világot, és ennek okáért hanyatlásnak indult nemzetünk. Szaporodjatok hát Isten örömére is! Húzzátok le a gumikat, köpjétek a földre a tablettákat, nyomorultak. De ha mégsem akartok Istennek kedvezni, fogadjatok be házatokba legalább három kínait vagy románt. Istennek tetsző dolog lesz az, és még inkább az lesz, ha áttérítitek őket a mi hitünkre. Neveljetek igaz katolikusokat a hozzánk érkező kínaiakból!

Ismerik Jézus Krisztust az Unióban is?

Ismerik persze, Jézus Mária, milyen kérdés ez, Imre bácsi, hogy gyulladna be az aranyere! Ismerik, de ez nem mentesít titeket keresztényi kötelességetek alól, azaz hirdessük az örömhírt Európa határain belül!

Beléptünk az EU-ba, ami azt is jelenti, tudatlan barmocskáim, hogy háromszáz éve soha ennyi pogánnyal nem lettünk körülvéve, mint most. Hirdessük hát az evangéliumot, amelyhez az ökumené biztosítja, hogy szent háborúnkat a kálvinistákkal és az ortodoxokkal együtt vívjuk meg. Le van boltolva, a pápa is jelt adott, lóbáljátok meg a rózsafűzért, szarfaszúak!

Jobb lesz az életminőség, ezt mindenki mondja, Kocsis atya, de a mennyország is jobb lesz vajon, és a pokol is kevésbé tüzes az Unióban?

Jó a kérdés, kisfiam, nem véletlenül szerette Jézus is a gyerekeket, nem egyszer megizzasztották a hülye kérdéseikkel őt is. A helyzet nem változott, nem érkeztünk meg az út végére, törekedjünk hát az igazságra és szeretetre!

Anélkül, hogy olyan egyházbiztonsági kérdéseket kikotyognék, amitől holnap reggelre valami titkosszolgálati csoda folytán lerohadna mondjuk mind a két lábam, mondhatom, igen, a mennyország is jobb lesz, és a pokol is kevéssé tüzes. Abban azért senki ne reménykedjen, hogy személyigazolvánnyal lazán átsasszézik a gyehennából a paradicsomba, de uniós lelkeknek bizony könnyebb az átjárás, és ez is, mint annyi minden más, a mi kis Karolunk nagy téteménye!

Kevesebb lesz-e a cigány, Kocsis atya?

A kurva anyádat, Sipek Árpi, gyülekezetem szégyene! Mi a magasságos Atyaúristen faszáról beszélsz már megint? A szeretet tartsa egészbe Európát, a belőletek áradó szeretet!

Természetesen nem lesz kevesebb cigány testvérünk az Unióban, Sipek Árpi, menjél haza, de most azonnal! Hát mire tanítottalak titeket, tirpákok! A szeretet és az új-evangelizáció ereje tartson meg minket egy közösségben, nyomorultak, baszna pofán titeket a váci püspök! De nem baszik pofán titeket senki, mert a kereszténység nem erről szól, hanem a szeretetről, és ez nem változik az Európai Unióban sem. Sipák Árpi, még mindig itt vagy? Húzzál haza, mert elmondom itt mindenkinek, mit gyóntál meg nekem a múltkor! Következő és egyben utolsó kérdés, báránykáim, aztán zúzhattok haza lelket és lábat mosni, tessék!

Kocsis atya, és többet kell majd templomba járni?

Hát persze, hogy nem kell többet templomba járni, Klárika. De kevesebbet se, szeretnélek minden vasárnap az első sorban látni a jövőben is! Szolgáljátok az Urat, mintha mi se történt volna!

Az Európai Unióban ugyanúgy van vasárnap és harangzúgás, mint itten. Jó hír azonban a padsorokban ülő külföldi munkavállalóknak, hogy kint is anyanyelven tartják a szentmiséket, ami nem jelenti azt, hogy nem kell vasárnap templomba járni, de hamar letudjátok két Miatyánkkal az egészet. És ezzel szeretnék válaszolni annak az ismeretlen baromnak, aki felfirkálta a templom falára, hogy Kocsis atya nem EU-komform, mert nem tud latinul!

Szájbabaszott hülye magyarok, híveim!

Remélem segítettem az eligazodásban. Szedjétek össze magatokat, szarfaszúak, nehogy a végén a lengyelek jobb katolikusoknak bizonyuljanak minálunk! Csak büszkén, csak szeretettel, csak az igaz úton, előre! A Szentmise véget ért, a kistérségi társulások meg kapják az összes faszomat!

Ámen










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum