1995-2006, 11. évf. #013 


Programajánló

Günter Verheugen - A 2004. május 1-ét is magába foglaló periódusra nem más ajánl szórakozási lehetõségeket, mint Günter Verheugen, az Európai Unió bõvítési biztosa.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves fiatal magyarok!

Nagy örömömre szolgál, hogy én javasolhatok néhány programot a Matula Magazin olvasóinak. Én egy nagy családnak érzem a Uniót, egy olyan családnak, ahol mindenki megbeszéli a másikkal a legapróbb problémáját is, de mégsincs hozzákötve a másikhoz. Bár jobban meggondolva, ez nem is egy család, inkább egy sok fekvõhelyes kollégiumi fiúszoba, de a lényeg ugyanaz. Mivel a magyar zenei életet nem ismerem, így most a külföldi programokból szemezgetek. Lássuk hát, mire számíthatnak a magyarok!

Április 22., csütörtök, Mega Pub: Mayhem

Egy norvég black metal zenekar látogat Budapestre, és meg kell, hogy mondjam, most kimondottan örülök, hogy Norvégia nem tagja az Uniónak. A zenekarhoz kapcsolódó agyvelõevés legendája most minden lenne, csak jó propaganda nem, így viszont mossuk kezeinket. Persze nekünk, németeknek is van egy kannibálunk, de õ legalább nem turnézik külföldön.

Április 23., péntek, A38: Russendisko - Wladimir Kaminer, Jurij Gurzsi

A rendkívül gazdag magyar kulturális örökség még szélesebb népességi rétegekhez jut el az Európai Unióban. Bartók Béla és Kodály Zoltán ismertsége például még nagyobb lesz. Viszont Önök megtudhatják, mi is az a Russendisko, ami nagy divat most Berlinben. Jómagam sosem mártóztam ugyan meg ennek a dekadens városnak a pezsgésében, mert komoly embernek tartom magam, de azért az érdeklõdõ magyar fiatalok most tanulhatnak valamit. Páratlan posztkommunista dadaista partiként hirdetik ezt az összejövetelt, biztosan mókás lesz, és sok magyar fiatal fogja látni, hogyan is mulatnak nálunk az Unióban. A magyar nõk, ha már itt tartunk, nagyon csinosak, de még inkább azok lennének, ha rendszeresen mosnák a hajukat.

Április 24., szombat, Kultiplex: Brainpop! - Donna Summer, Venetian Snares

Hát Donna Summert természetesen ismerem, régen még lemezem is volt tõle. Arra is emlékszem, hogy egy nagyon csinos hölgy volt, aki rendszeresen mosta a haját és bizony elkaptam volna egy kis "bõvítésre"... Most mondják közben a Matulások, hogy ez a Donna Summer egy amerikai férfi mûvészneve. Hát róla semmit nem tudok, de nincs okom azt feltételezni róla, hogy ne mosná rendesen a haját, mint ahogy a Venetian Snares-et alkotó Aaron Funkról sem. Brainpop!, ez a rendezvény neve, de természetesen semmi köze az agyelszíváshoz, mielõtt bárki is farkast emlegetne.

Április 25., vasárnap, Budapest Sportaréna: Ennio Morricone

Erre a hangversenyre az Önök csodálatos fõvárosának legeurópaibb épületében kerül sor. A csatlakozás jelképe is lehetne, ahogy Magyarországon, a franciák által emelt sportcsarnokban lép fel a világ legkiválóbb filmzene-szerzõje, az olasz Ennio Morricone. Ha ez egy rádiómûsor lenne, el is dúdolnám néhány klasszikus darabját, hiszen fiatalként kedvenc mûfajom volt a spagetti-western.

Május 1., szombat, A38: Seeed

No, hát kérem szépen, Hölgyeim és Uraim: van szerencsém üdvözölni Magyarországot is az Európai Unió tagállamai között! Valami ilyesmit fogok aznap mondani, amikor a Seeed az Európai Unió kulturális rohamcsapataként elfoglalja az Önök cirkálóját. A Seeed dancehall reggae-t játszik és népszerû az Unió határain belül, de azért meg kell hogy mondjam, egy ilyen horderejû eseményre hívhattak volna egy nagyobb nevet is... Persze ezt Önök, magyarok jobban tudják.

Május 2., vasárnap, Liverpool: Supergrass

Ez pedig már az Unió, amirõl olyan sokat beszéltem. Már útlevél sem kell, Önök gondolhatnak egyet és megnézik a Supergrasst Liverpoolban... vagy ha nem tetszik, akkor Jonathan Richmant Amszterdamban. Ha már programjuk van estére, akkor másnap a Von Bondiest Hamburgban, és így tovább minden egyes nap... most már mindent lehet! Vagy Önöknek, Hölgyeim és Uraim, más a véleményük? Talán rosszat mondtam?










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum