1995-2006, 11. évf. #011 


Hírügynökségi jelentések

Matula Press - "Lávakövön sült pulykamell görög salátával"-ra változtatja nevét az MSZP; Budapesten járt a Sátán; Négymillió zsidó áldozata van a Passiónak; Kevés a középtávú koncepció; Anikónak púpja nõ.

"LÁVAKÖVÖN SÜLT PULYKAMELL GÖRÖG SALÁTÁVAL"-RA VÁLTOZTATJA NEVÉT AZ MSZP

BUDAPEST (2004. március 18.) - Forradalmi újításra készül a párt csökkenõ népszerûsége miatt egyre jobban aggódó Magyar Szocialista Párt, tudta meg a Köztársaság térhez közel álló forrásoktól a Matula Magazin. Az utóbbi hónapokban végzett közvélemény-kutatási eredmények aggasztó tendenciájának hatására a jelenlegi nagyobbik kormánypárt neve megváltoztatása mellett döntött.

"Olyasmit akartunk, ami pozitív asszociációkra készteti a választópolgárok többségét" - nyilatkozta a Matulának egy neve elhallgatását kérõ szocialista államtitkár. "Abban hamar egyetértettünk, hogy valami étel neve kellene, mert a magyarok többsége szereti a hasát. Az új amcsi tanácsadóink valami bélszínt akartak, de ez nem illett volna egy baloldali párthoz. A Robi [Braun Róbert, a Miniszterelnöki Hivatal helyettes államtitkára - a szerk.] végül kisütötte, hogy legyünk Lávakövön Sült Pulykamell Görög Salátával, mivel azt sokan szeretik, és szerencsére már sokan meg is engedhetik maguknak. Nem túl fellengzős, ugyanakkor európaiságot is sugall." A Matula Magazin úgy tudja, a kormánypárt azt szeretné, ha a júniusi EP-választásokon már az LSPGS rövidítés szerepelne a szavazócédulákon. A ma még MSZP-ként ismert párt ugyanakkor elvetette, hogy a megszokott szekfűs logót is az étel képére változtassák meg.

BUDAPESTEN JÁRT A SÁTÁN

BUDAPEST (2004. március 19.) - Budapesten járt a Sátán, avagy Lucifer, közkeletû nevén pedig maga az Ördög. Többeket megkísértett, másokat magával vitt a pokolba. K. József (26) vállalkozónak például azt ígérte, hogy abbahagyhatja fárasztó testépítõ gyakorlatait, vállai megnõnek, izmai vaskosak lesznek, hasa kockásodásba kezd. P.-né V. Ilona (58) szemmûtétének elmaradását helyezte kilátásba az Ördög. A Teleki Blanka Gimnázium teljes 3/b. osztályának a kémia dolgozat elmaradását ajánlotta fel. Cserébe minden esetben a kedvezményezettek lelkét kérte.

A Matula információi szerint közel 30 ember esett áldozatul a Sátán alig négy órás budapesti látogatásának. Egy mintegy 6-7 fõs csoport azonnal a pokolra került, mások a magyar fõvárosban maradhattak. Ugyanakkor mind többen jelezték a helyi templomokban és okmányirodákban, hogy ellenálltak a kísértésnek. A Bakács téri templom elõtt önkiszolgáló-rendszerben szentelt-víz adagoló mûködik, mellyel visszamenõlegesen is fel lehet bontani a sajnálatosan megkötött szerzõdéseket. A Sátán statisztikai módszerrel készített elõrejelzés szerint várhatóan 54 év múlva jelenik meg újra Budapesten, várható azonban, hogy vidéken korábban is feltûnik. Utoljára 1987 májusában jelent meg a Kárpát-medencében, akkor a még jugoszláviai Eszéken kísértett. Magyarország területén legutóbb a szabolcsi Tuzséren regisztrálták feltûnését 1964-ben, de akkor csak perceket töltött a településen.

NÉGYMILLIÓ ZSIDÓ ÁLDOZATA VAN A PASSIÓNAK

JERUZSÁLEM (2004. március 12.) - Közel négymillió zsidó illetve zsidó származású áldozata van Mel Gibson idei botrányfilmjének, a Passiónak, jelentette a jeruzsálemi Yad Vashem intézet. Ezzel az ausztrál színész-rendezõ alkotása hivatalosan is második helyre került a zsidó népet ért katasztrófák sorában, megelõzve a babiloni fogságot, és alig néhány millió áldozattal elmaradva a holokauszttól.

KEVÉS A KÖZÉPTÁVÚ KONCEPCIÓ

BRÜSSZEL (2004. március 10.) - Túlságosan kevés a középtávú koncepció Magyarországon. Erre az érdekes megállapításra jutott az uniós pénzekbõl és a kormány támogatásával közösen finanszírozott "TOPCONSTR-2004" nevû kutatás. Összesen 1012 embert kérdeztek rövid- hosszú- és középtávú koncepcióiról a kérdezõbiztosok. Az adatfelvétel 2003 novemberében zajlott, a véletlenszerûen de reprezentatívan összeállított mintát a BM Adatnyilvántartó Irodája bocsátotta a kutatók rendelkezésére. A TOPCONSTR Program idén is folytatódik, egyrészt az adatok feldolgozásával, másrészt új szempontok vizsgálatával.

ANIKÓNAK PÚPJA NÕ

BUDAPEST (2004. március 14.) - A Nagy Õ címû televíziós mûsor fõszereplõjének lehet, hogy kórházba kell vonulnia. A Matula információja szerint a korábban Való Világ 2-ben népszerûséget szerzett hölgy hátán egy púp kezdett nõni. "Elõször csak azt vettem észre, hogy kényelmetlen háton aludni, aztán már támlás székeken is zavart a púp. Egyelõre nem biztos, hogy orvosi beavatkozásra is szükség lesz, lehet, hogy magától visszavonul." - nyilatkozta Anikó. A Tv2-tõl senki sem volt hajlandó kommentálni az információkat, Sváby András csupán annyit üzent, hogy "Nem állunk le!". Beszéltek viszont az Anikó kegyeiért versengõ fiúk. Willy, Jani és Ákos egyaránt úgy érzik, hogy Anikó személyisége számít, és minden egyéb szempont csak részletkérdés lehet. Süvi a tõle szokásos fanyar humorral megjegyezte, "csak nehogy én legyek púp a hátán".

Guszti és NagyZé viszont aggódnak Anikó egészsége miatt, és a szorongástól csak tovább nõtt rajongásuk Anikó iránt. Anikó púpjával a Telki Magánkórház doktorai foglalkoznak. "Ilyenkor a nyirokcsomók és a zsírmirigyek rendellenes szövetképzésérõl beszélünk." - magyarázta Dr. Szántó István, a kórház kezelõorvosa. Anikó édesanyja felidézte, hogy a családban már elõfordult púposság, de a távoli rokon férfi volt, és nem sokkal a háború után meghalt. Egyelõre nem tudni, hogy szerzett vagy örökletes torzulásról van-e szó.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum