1995-2006, 11. évf. #010 

olvasói levelek
'Remélem egyszer az ön esze is megjön'

Matula Magazin - 22 százalék nyavalygás, 17 százalék gyalázkodás, 41 százalék értetlenkedés, 20 százalék nyalás. Az olvasói leveleket vágatlanul tesszük közzé, hiszen helyünk, az aztán van.

Véletlen beleolvastam vulgáris igehirdetésébe,hát bizony figyelemre méltó!
Remélem egyszer az ön esze is megjön,és elgondolkodik írásain!Önt ugyan nem tisztelve,de jó egészséget kívánva szólította meg egy KERESZTÉNY MAGYAR!

Szevasz MAGYAR!

Ugye ez a levél Kocsis atyának lett szánva? Ő ezen a héten sajnos Amszterdamban van valami katolikus összeröffenésen, de üzeni, hogy következő prédikációjában majd direkt kitér a KERESZTÉNY MAGYARokra is.

Üdv,
Matula

A berni Wankdorf stadiont (épült 1954-ben) felrobbantották, lebontották. Épül az új, de még nem fogadóképes! (Van sokkal hülyébb nevû aréna is, pl. Matula Magazin.)
http://www.wankdorf.ch/

kakukmarci

Kedves kakukmarci!

Miután megkaptuk a leveled, kicsit alaposabban utánajártunk néhány dolognak. Belső vizsgálatunk során kiderült, hogy az inkriminált cikket jegyző két szerző, Bede Márton és Magyari Péter számos egyéb elemi hibát elkövetett, valamint átlátszó hazugságot hintett el. Jelenleg ott tartunk, hogy megpróbáljuk kideríteni, egyáltalán sor került-e a tömeggyilkos világbajnokságra, vagy csak kitaláció az egész.

Kösz az éberséget!
Matula

Nem vagyok se öö jobboldali, se öö baloldali. De szeretném, ha nekem is írnátok valami kedves, publicisztikai huszárvágással megbolondított, csattanós aforizmát, ha már időtök mint Rákóczy Ferinek Rodostón.
"Inkább tessék menni szenet lapátolni Taszárdbattyóra" (ezt csak azér, hogy legyen min ihletet meríteni - nem,.. várjál még azt is ideírom, hogy "Baszki, gecci!" mostmár jóó..)
öcsibá

Kedves öcsibá!

Nem írunk. Menj a picsába. Ugráltasd a Népszabadságot!

Szevasz,
Matula

Unatkozom, tehát írok.

Nagyon divatos dolog manapság beirkálni ide, ha jól tudom, fikázni a már jórégi karácsonyi bevezető animációt, vagy a témaválasztást, a cikkeket, a stílust. Esetleg elpattan egy két szalonzsidózás is. Hát igen.
(Szép bevezetőt írtam, mi?)
Különben az az animáció tényleg elég gyengécske. Bár ezt megírta más is, nagyon kedves, gyengéd, építő jellegű kritika formájában. Aztán ti meg olyan elbaszottul undorító ocsmány stílusban válaszoltok minden levélre, hogy innyje. Remélem, erre is fogtok azért írni valamit.
Na. hát igazándiból tényleg, csak úgy irkálok. Mert nemteccik a stílus. Nem. Csúnyákat írtok a levelekre vissza, amit a drága jó olvasók küldenek. Kitérhetnék a cikkekre is, ugyanis szokott ám lenni, gyenge összecsapott darab is, de azért az átlag az szimplán seniális. Na, mostmár ki is tértem, de sebaj. Szóval remek dolog, ha az ember ilyen mármár költőin szép tálalásban olvashat az emberi hülyeségről. Na, de ennyi asszem elég is volt a seggnyalásból. Most olvasgattam pár, némi politkát tartalmazó irományt, hát elég erőltetett szarság volt. Tudom, hogy egy olyan ember, aki faszomtuggya milyen lelkibetegségtől vezérelve, a válaszlevelekben magát szimplán csak "istennek" titulálja, az szarik a kritikára. Mondom, csak azért írok, mert most épp ilyenem van.
Meg nemteccik ez a kelletlen, odamondogatós levelezési stílus. Mondtam ezt már? Tessék szépen foglalkozni a nyájas olvasóval. Ha valaki nagy faszságot ír, pl. "dögöllyetek meg büdős zsidók, vicelőggyetek ábrahámon" akkor nem kell szegényt mindjárt elküldeni a gecibe, hiszen van szegény nyomorultnak elég baja így is. Minden bizonnyal nem volt gyerekszobája, a jómagyar apja számítógépes játékok hejett pirosfehérzöld plüssturult vett neki... Ha most szegényt szájbarúgjuk, nem lesz okosabb. (Persze gyakran jólesik egy kis szájbarugdosódás, dehát akkoris.)
Szóval néha ambivalens érzések gyötörnek a lap olvasásakor, és ez hú, de mennyire rossz érzés. Bezony.
És ezt most tényleg: azontúl, hogy szeretek irkálni, tényleg nemtudom mivégre írtam eztet, de mindenestre jólesett. Amennyiben elolvassátok, remélem nem okoztam túl nagy megterhelést e hosszú méjl elolvasatásával, szóval bocsesz, de ez van.

tisztelettel:
/nemíromideanevemet,mertnemszeretemideírni/

Kedves Zsombor (a neved egyből kitaláltuk),

A levelednek ennyi a mondanivalója: "Néha nem tetszik, amit írtok, néha meg igen. Miért szóltok be a levélíróknak? A náciknak úgyis felesleges, a többiekkel meg miért kell szemétnek lenni?"
Látod, ilyen egyszerű ez.

Üdv,
Matula

Kincs ez a lap, mimimum nemzeti érték, de inkább a világörökség része,illetve a legbecsesebb (ál)sajtótermék, de messze földön ám. Csakígytovább.
GZ

Kedves GZ!

Basszameg. Kösz! Szemben ezzel a Zsombor gyerekkel te aztán kurvára tömören meg tudod mondani azt, ami tényleg fontos.

Kösz megint,
Matula

Csá!

Azt kell mondjam, hogy ebben a kibaszott fővárosban senki nem ismeri a kazincbarcikai eredetű Ápolók együttest, pedig Mo. határai még nem érnek véget Bp. határainál, bizony. Ez abból is kiderül, amit a Belgáról írtok:
,,A Bizottság mellett csak a Bëlgának sikerült a magyar könnyűzene történetében rájönnie, hogy bármiféle komoly hozzáállás csak siralmas erőlködéshez vezethet.'' Na meg abból is, hogy nem tudjátok, hogy az Ápolók a fenti vonatkozásban még kiemelkedőbb hozzáállása mellett vitathatlanul mindenidők legjobb magyar zenekara. Nekem tényleg elhihetitek, mert én tudom. Ismerjétek már meg az Ápolók életművet, bassza meg, ha már olyan nagy szakértők vagytok. Mer ez így olyan mintha valami irodalomkritikus nem ismerné Adyt, lévén szilágysági származású, oszt az meg nem pesten van.
A Hungária meg egyáltalán nem gagyi - mert ezt is jobban tudom ám nálatok - hanem egyszerűen zseniális. Az egyetlen igazi rakkendroll, nem csak zenében, de szövegekben, életérzésben, minden egyébben, és mindez beillesztve a 70-es évek magyar valóságába. Az általam ismert első lemezük (amin ráadásul az általatok említett géniuszokon kívül Barta is játszott - mint zenei meghatározó -, akit azóta sajnos megöltek) olyan gyöngyszemeket tartalmaz, mint: ,,a randevúról elkéstem és teltház várt a ligetben és foglalt volt már minden fapad, úá, lopva néztünk szét az éjjben, s besurrantunk kéz a kézben, egy közillemhely ajtaján, a tranzisztorkor hajnalán, és megtörtént de én nem bánom, úá''. Mindezt Dolly énekli, akkor még valóban jó hangján, erről sem lehet lemaradni, mint ahogy a ,,megvárlak a gyár előtt a szobornál, ha vége a gyűlésnek, a megállóig hadd kísérjelek el'' kezdetű slágerről sem, de nem folytatom, szerezzétek be a lemezt tüstént.
Amit még akartam írni, bár nem ide tartozik, hogy kurva nagy faszság a helyesíráson való állandó lovaglásotok, főleg hogy ti sem vagytok tökéletesek, ebben a tekintetben sem. Ráadásul a helyesírás egy nagy faszság, diktatúraimádú nyelvészfejedelmek rendeleteinek gyűjteménye. Annyit azért elárulok, igaz nem helyesírás, hanem nyelvtan, de mindig idegbajt kapok a cikkeitekben miatta, hogy a magyar nyelvben nincs névelő személyek nevei előtt, tehát nem a Matula bácsi, hanem Matula bácsi, nem a Gergő, hanem Gergő, stb.

medvegyu

Kedves medvegyu,

Ki mondta, hogy a Hungária gagyi, he? Ki mondta, hogy faszság a helyesíráson lovagolni? Hát mind te mondtad, kukimuki! Az Ápolók együttes munkásságával tisztában vagyunk, igazán kedves tőled, hogy azt feltételezed, csak azért nem válogattuk be minden idők 20 legjobb magyar popzenei produkciója közé, mert nem ismerjük. Hidd el, van ennek ennél sokkal egyszerűbb magyarázat is.

Üdv,
Matula










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum