1995-2006, 11. évf. #009 


Öt pasiról öten

Inkei Bence - Ha múltkor öt világhírû hölgyet tárgyaltak ki a Matula Magazinban vendégeink, akkor úgy illõ, hogy ezúttal öt férfiemberrõl kérjük ki öt szakértõ véleményét.

A meghívottak: Ábel Anita, Jakupcsek Gabriella és Liptai Claudia tévés mûsorvezetõk; Soma, az ismert elõadómûvész, valamint Nemeskürty István tanár úr, aki ebben az országban mindenkinél jobban ért mindenhez. Lássuk, mire mentek egymással!

1. Kossuth Lajos

Ábel Anita: Hú, ez ismerõs! Én egyébként szeretem a szakállas pasikat, pedig tudom, hogy most nem divatos. Nem is tudom, miért, szerintem olyan férfias! Bár néha csikiz, az biztos, méghozzá a kényes helyeken. (nevetés) Ez a hapsi valami mûvész egyébként, nem? Mindenesetre nagyon jól áll neki ez a szakáll, mondjátok meg neki, hogy nehogy levágassa! És ti is, pasik, növesszetek szakállat! (nevetés)

Jakupcsek Gabriella: Ej, hát azért a legnagyobb magyart illene felismerni! A Hídember ezen a fotón hasonlít az Eperjesre, nem? Ami a szakállt illeti, hát szerintem nem baj, hogy kiment a divatból, szerintem valamiképp a nõ feudális típusú elnyomásának a jelképe. Ez a pali is láthatóan olyan különlegesnek tartja magát, pedig hát a Lánchíd miatt amúgy is tisztelnénk, nem kéne azt hinnie, hogy emiatt minden nõ leborul elé... Nincs igazam?

Liptai Claudia: Nekem nincs típusom, ha a pasiknál tartunk. Persze nem baj, ha valaki ilyen vagány, és ilyen huncut szeme van, mint neki. Mit mondott a Gabi, ki ez? Széchenyi, hát igen, õ egy jó pasi, nincs mese. Nekem már kislánykoromban is tetszett. (nevetés)

Soma: Ez a pasi volt régen a százason, nem? Hát nekem nagy kedvencem volt, az ötszázasaimat is mindig felváltottam százasokra, annyira kis édes, ahogy ilyen komolyan néz, nem? Én kiskoromban azt hittem, hogy ez a télapó, hát nem fantasztikus? (nevetés) De az biztos, hogy most sem mondanék nemet, ha elhívna szamócát szedni az erdõbe! (mindent elsöprõ erejû nevetés)

Nemeskürty tanár úr: Kérem, itt valami tévedés lesz. Ha tényleg kíváncsiak a véleményemre Kossuthról, olvassák el a könyveimet. A hölgyek is jobban tennék, ha néha olvasni méltóztatnának. Nagyon el vagyok keseredve.

2. II. Rákóczi Ferenc

Ábel Anita: Hát ez valami nagy rockzenész lehet. A bajusz meg a hajviselet alapján én a hetvenes évekre tippelnék, vagy inkább a nyolcvanasokra. Igen, mostanában láttam gyerekkorom kedvenc reklámjait, ott szerepeltek ilyen bajuszos pasik. Férfiasnak férfias, de nekem az ilyen pasik nem jönnek be, sajnálom.

Jakupcsek Gabriella: Nekem semmi bajom a bajusszal. Persze van egy ilyen macsó jellege, az ilyen bajszos pasik sokszor azt hiszik, övék a világ. Esetleg annyi tanácsot adnék az úrnak, hogy jobban nyírja azt a bajuszt, olyan Jávor Pálosra például. Amúgy a témához még annyit, hogy a Szigeti veszedelem nálunk is kötelezõ olvasmány volt, szegény Zrínyit meg ugye egy vadkan ölte meg, még erre is emlékszem. Na, mit szóltok? (nevetés)

Liptai Claudia: Hú, ahogy mondtad, ez aztán a macsó! (nevetés) Ez igen! Engem pont az zavar, hogy mostanában ezek a lányos képû fiúk futnak mindenütt, pedig hát egy kis férfiasság sem ártana a pasiknál. Az ilyen pasik nálam mindig helyzeti elõnyt élveznek, hiszen legalább meg mernek szólítani. Szóval éljenek a bajszos pasik!

Soma: Ez is valami pénzes pasas, nem? Az ötvenesen volt? Vagy az ötszázason?

Liptai Claudia: Hú, mit hallok? Pénzes pasi?? Ide vele! (nevetés)

Nemeskürty tanár úr: Nagyot tévednek, hölgyeim, Rákóczi Ferenc mindig is egy jó kiállású, karakán férfi volt, a kor divatja szerint öltözve. Erre mindig sokat adott. Annyit még hozzátennék, hogy a "pasi" kitétel használata nézetem szerint sérti számûzetésben elhunyt fejedelmünk emlékét.

3. Horthy Miklós

Ábel Anita: Hát õt végképp nem tudom, kicsoda. Mindenesetre egy határozott, kemény pasinak tûnik, és ez a fehér ló... hát ez állati édes! Én nagyon szívesen lovagolnék... De hát nincs idõm semmi ilyesmire sajnos. Kicsit túl öreg pasikat mutogattok, nem gondoljátok?

Jakupcsek Gabriella: Hát ez egy katona. Most többet nem tudok róla mondani, viszont a ló, hát az tényleg gyönyörû. Ez a lipicai, nem? Mindig keverem az arabs telivérrel, most melyik melyik? Ami ezt a férfit illeti, hát nem az esetem. Nem szeretem a katonaságot, ugye megbocsátható?

Liptai Claudia: Olyan finnyások vagytok, én nem értelek benneteket. Szerintem egy haláli fazon, én büszke lennék rá, ha ilyen pasim lehetne! Ha az ágyban is csak fele ennyire határozott és kemény, mint itt a képen, hát akkor nem lehet rossz pasi! (nevetés)

Soma: Ugyan már, hát nem látjátok, ez egy törpe? Azért ül a lóra, hogy ne lássák rajta! (nevetés) Más kérdés, hogy tudjuk a kis emberrõl, mekkora bottal jár! (mindent elsöprõ erejû nevetés) Szóval még az is lehet, hogy õ tényleg egy jó pasi!

Nemeskürty tanár úr: Vitéz Nagybányai Horthy Miklós mindig is stramm férfi volt, és a haditengerészetet sem gyenge gyerekeknek találták ki. Hosszú ideig tartó, boldog házasságban élt Purgly Magdolnával, legalább erre tekintettel lehetnének a szabados életvitelükre oly büszke kisasszonyok...

4. Rákosi Mátyás

Ábel Anita: Jaj, de kis cuki kopasz! Na, a kopasz pasik azok nagyon bejönnek, szerintem nagyon férfias! Mondjuk õ egy kicsit öreg nekem. Most jut eszembe, nem õ játszotta a fõgonoszt az Austin Powersben? Na, hát tudtam én, hogy ismerem. Szóval hát ha választani, kell, eddig õ a második legjobb pasi, mert a szakállas tetszett idáig a legjobban.

Jakupcsek Gabriella: Nekem sosem jöttek be a kopaszok. Talán mert tudat alatt mindig a bõrfejûekkel azonosítom õket, nem tudom. Nem azt mondom, hogy minden kopasz fasiszta, de hát ebbõl a pasasból speciel kinézném. Kiráz a hideg tõle, nem tagadom.

Liptai Claudia: Hát azért én vacsorázni elmennék vele, ha ott különlegesen intelligensnek, vagy szórakoztatónak mutatkozik, talán be tud vágódni nálam. A kopaszság amúgy nálam semleges dolog, ismerek olyan kopasz pasit, aki bejön, és hát olyat is, amelyik nem. Ez a pasi pont félúton van, szóval az ilyesmibõl még bármi lehet.

Soma: Nem tudom, nekem olyan perverznek tûnik ez a pasas, én egy kicsit félnék tõle. Persze az én méreteimmel nincs mitõl tartani, ha rosszalkodik, hát lecsapom, mint a taxiórát, én azt szoktam az ilyen palikkal! (nevetés) Csak ennek van a szemében valami gonosz, rossz érzésem lenne, ha õ matatna a melltartóm csatjával a hátam mögött! (mindent elsöprõ erejû nevetés)

Nemeskürty tanár úr: Hát nem is tudom. Engem a Rákosi (Róth) Mátyás már nem mint férfi, vagy ahogyan maguk mondják, "pasi" érdekel, hanem történelmi aspektusból vizsgálom, és hát a szörnyû rémtetteitõl nem tudok eltekinteni. Ha már mindenképpen egy belevaló bolsevik pasit kellene találni, akkor inkább a Biszku Bélát mondanám. Bár most lehet, hogy keverem valakivel, az én fejem sem káptalan. De továbbra is azt mondom, errõl a témáról nem engem kéne megkérdezni.

5. Szálasi Ferenc

Ábel Anita: Na, ez igen! Õ még a szakállas pasit is megelõzi! Imádom, ha a pasik így kopaszodnak, szerintem nagyon férfias. Ez a fekete haj, fekete szemek párosítás mindig is a gyengém volt. Megvan valakinek ennek a pasinak a telefonszáma? (nevetés)

Jakupcsek Gabriella: Nem ugrik be a neve, de úgy emlékszem, ez az ember az ötvenes években volt valami komoly fejes. Nem a Kádár, meg nem is a Nagy Imre, de valami ilyesmi volt, nem? Ettõl sajnos nem tudok elvonatkoztatni, bár ez a Kevin Spacey-t idézõ tekintet ez nekem is bejön.

Liptai Claudia: Egyetértek Anitával, ez a legjobb pasi! Vajon manapság már miért nincsenek ilyen pasik? Vagy legalábbis csak alig. Tényleg valami baj van ezzel a világgal. Mindenesetre tudja, hol talál meg. (nevetés)

Soma: Ez igen! Ezt már én is nevezem! Pontosabban ezt nevezem én pasinak! Férfias, kemény arcvonások, szigorú, de mégis nyugodt tekintet. Az ilyen pasi mindig biztonságérzetet tud nyújtani a nõknek, vagy legalábbis nekem. Szóval egy igazán jó pasi, egyetértek a csajokkal.

Nemeskürty tanár úr: Én nem kívánom bántani a hölgyeket, ezért inkább egy általánosabb fejtegetésbe kezdek. Úgy gondolom, születésünk után alapvetõen négy csoportba sorolhatóvá válnak számunkra az emberek. Vannak jó pasik és rossz pasik és vannak jó nõk és rossz nõk. Az élet furcsasága, hogy külsõ szemlélõ nem tudja eldönteni, ki melyik csoportba sorolható. És ebbõl van a galiba, kérem szépen. Hiszen, ki tudja miért, a jó nõk eleinte úgy érzik, mindig rossz pasikat fognak ki, bezzeg a jó pasik mindig a béna csajokkal járnak, tetszik érteni? A jó pasik meg úgy gondolják, hogy nekik mindig csak a rossz nõk maradnak, és nem is értik, a jó nõk hogy a ... elnézést, rossebbe´ tudnak azokkal a béna pasikkal együtt lenni? Elég sok mindennel foglalkoztam már az életemben, de ez a kis beszélgetés meggyõzött arról, hogy írnom kell egy könyvet a párválasztás furcsaságairól. Olvassák el, nem fogják megbánni. (Taps)










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum