1995-2006, 11. évf. #008 


Hírügynökségi jelentések

Matula Press - Megszúnik a Magyar Narancs... Orgiabuszokat szervez a jobboldal Erdélybe... Trilógiává bõvül a Sorstalanság... Már leadhatók a szõrmekapucnis dzsekik... Homoszexualitást okoz a Bacardi Breezer.

MEGSZÛNIK A MAGYAR NARANCS

BUDAPEST (2003. Január 27.) - 15 év után nem jelenik meg többé a Magyar Narancs címû hetilap, született meg a döntés az újság január végi szerkesztõségi ülésén. A megszûnést heves vita elõzte meg, és a mérleg nyelvét végül az billentette a sírásók javára, hogy Winkler Róbert bejelentette, egyéb médiabeli elfoglaltságai miatt nincs módja elvállalni a "Magyarország jellemzõ kõzettípusai" cikksorozatot, amelyre a fõszerkesztõ Bojtár B. Endre pedig korábban felkérte. A hetilap, amely többek közt azzal írta be maggát a magyar sajtó történetébe, hogy Oszama Bin Láden nevét következetesen és kíméletlenül Uszáma Bin Ládinnek írta, február ötödikén lesz utoljára kapható az újságárusoknál.

A szerkesztõség arról is döntött, hogy a ma már a Népszabadságot illetve a Magyar Hírlapot erõsítõ Seres László és Para-Kovács Imre után Turcsányi Sándor filmkritikus fogja képviselni a "Naris" színeket a Népszavánál, mivel egy fókuszcsoportos vizsgálat szerint az õ stílusa fekszik leginkább az idõsödõ munkásõröknek.

ORGIABUSZOKAT SZERVEZ A JOBBOLDAL ERDÉLYBEN

BUDAPEST/CSÍKSZEREDA (2004. Január 22.) - "Szerelem és feltámadás" címmel indítanak szervezett kirándulásokat Erdélybe és a Partium területére, vagyis Románia magyarok lakta területeire polgári körök, egyházi és kisebb jobboldali szervzetek - értesült a Matula Magazin. A kirándulások célja, hogy felgyorsítsák a magyar származásúak populációjának növekedését, mivel legutóbb a román sajtóban megjelent demográfiai adatok szerint Románia lakossága drasztikus mértékben, évente mintegy öt százalékkal csökken. A Román Tudományos Akadémia számításai szerint 2050-re a lakossága a jelenlegi 21,7 millió fõrõl 16 millióra esik.

A szervezõk fõleg fiatalokat várnak, de felkészültek a kéjturisták és kalandorok beszivárgására is, akiket megpróbálnak majd kiszûrni. Az elsõ tapasztalatok igen jók, becslések szerint a romániai magyarság a jelenlegi 1,5 milliós létszámot akár már 2020-ra megduplázhatja.

TRILÓGIÁVÁ BÕVÜL A SORSTALANSÁG

BUDAPEST/BERLIN (2007. Június 11.) - Az elsõ két rész elsöprõ sikere után a Sorstalanság-eposz trilógiává bõvítése mellett döntött a Koltay Lajos - Kertész Imre alkotópáros. Mint ismeretes, az elsõ Nobel-díjjal kitüntetett magyar irodalmi alkotás filmes feldolgozásának elsõ két része az utóbbi öt év legsikeresebb magyar filmjeinek bizonyult.

Egy, a produkcióhoz közel álló forrás révén a Matula betekinthetett a tervezett harmadik rész forgatókönyvébe. E szerint a holokausztot túlélõ Köves Gyuri és felesége, Anna Frank nem vándorolnak ki Izraelbe, hanem a magyarországi lét kalandját választják. Gyuri befejezi a mûszaki egyetem vegyészmérnöki karát, és egy mûanyagipari cégnél helyezkedik el, majd ötven év múlva meghal.

"Míg az elõzõ két részben a történetmesélés dominált, a sorozat befejezõ epizódjában a látványelemeké lesz a fõszerep" - nyilatkozta a rendezõ Koltay Lajos az MTI-nek. Információink szerint több látványos csatajelenet is celluloidra kerül majd, és ezek közül is kiemelkedik az a monstre snitt, amelyben az idõsödõ Köves urat majdnem megtámadja egyik alkoholista szomszédja.

MÁR LEADHATÓK A SZÕRMEKAPUCNIS DZSEKIK

BUDAPEST (2004. Január 30.) - A Magyar Baptista Szeretetszolgálat megkezdte azoknak a kabátoknak a begyûjtését, amelyeknek a kapucniját egy mûszõrmecsík is díszíti - áll abban a közleményben, amelyet a karitatív szervezet juttatott el a Matula Magazin szerkesztõségébe. A budapesti fiatalok körében a néhány évvel ezelõtti, úgynevezett "Hawksos" dzsekihez hasonló népszerûségre szert tevõ ruhadarabot ingyen lehet majd márciustól leadni az erre a célra felállított, speciális konténerekben.

HOMOSZEXUALITÁST OKOZ A BACARDI BREEZER

OXFORD (2004. Február 2.) - A cooler típusú alkoholos italok veszélyeire hívta fel a közvélemény figyelmét egy angol kutatócsoport. Az oxfordi egyetem szociológiai, vegyészeti és élelmiszeripari tanszékeinek közös erõfeszítésével lefolytatott több hónapos kutatómunka ugyanis bebizonyította, hogy a Bacardi Breezert fogyasztó fiatal férfiak közel ötven százaléka vált az ital hatására homoszexuálissá.

A kutatócsoport vezetõje, Dr. Ivo Kline-Sommers elmondta, a Magyarországon is népszerû ital valamennyi ízkombinációja hasonló reakciót váltott ki a vizsgált alanyokból. A jelenség a brit kormányt is aggasztja, Kline-Sommersék ezért a következõ hónapokban az Eristoff Ice és a Smash élettani hatásait fogják vizsgálni.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum