1995-2006, 11. évf. #008 


Öt csajról öten

Inkei Bence - Már-már legendásnak számít az a Boráros téri gyorsétterem-lerakat, ahová ezúttal öt olyan vendéget hívtunk meg, akik valamilyen módon kötõdnek a magyar filmhez. Arra voltunk kíváncsiak, hogy filmes szemmel milyennek találják a kanadai Monsieur Menthol magazin által a világ öt legszexisebbnek nõjének választott hölgyet? Vendégünk volt a rendezõk közül Jancsó Miki bácsi, Makk Károly és Fliegauf Benedek, a filmesztéta Réz András és hogy egy hölgy is legyen a társaságban, meghívtuk még Albert Györgyit is.

1. Jennifer Lopez

Jancsó Miki bácsi: Hát ez... szóval hát igen. Ez fantasztikus. Amikor Amszterdamban voltam, akkor beültünk a Hernádival egy ilyen kávézóba, és ez a nõ ott volt felszolgáló. Mondja a Gyula, hogy te figyelj, ez a nõ akar tõled valamit.

Makk Károly: És megkapta? (nevetés)

Jancsó Miki bácsi: Karcsikám, te biztosan tudod a választ. (nevetés)

Makk Károly: Hát igen. Én is tudnék mesélni. A hölgyet nincs szerencsém ismerni. Amikor a Pécsi Ildikó volt fiatal, kicsit hasonlított rá.

Fliegauf Benedek: Lehet, hogy furcsa lesz, amit mondok, de én nem tudom, ki ez. Na jó, annyit igen, hogy valami énekesnõ. Igazából a lényeg az nem a külsõn, a lényeg a szavakon van. A történeteket elmesélni lehet, de egy ilyen beállított fotónak nincs története. És aminek nincs története, az nincs, nem létezik.

Réz András: Na most ez egy elég érdekes dolog, amikor az ember filmes szemmel máshogy néz a nõre, mint ahogy az egy férfiembertõl társadalmilag elvárható. Ez a nõ, ez baromira tudja, hogy merre, mi hány méter, és ezt ki is használja. Én ezért nem tudom elítélni, és nem tagadom, falom is a nejem nõi magazinjait, így naprakész vagyok J-Lo életébõl.

Albert Györgyi: Nem tudjátok, most akkor mi lesz az esküvõvel? Fél Hollywood ugye azt suttogta, hogy Ben Affleck nem feltétlenül az hûséges típus, és hát bejött. Most erre tudnék mit mondani, hogy mindenki elõbb tudja már, mint a mennyasszony, de hát, ahogy mondani szokták: This is Hollywood...

2. Britney Spears

Jancsó Miki bácsi: Amikor Olaszországban éltem Giovannával, elmentem a késõbbi miniszterelnök, Bettino Craxi villájába. Ott volt ez a lány, és akkora szemekkel nézett rám...

Makk Károly: Te tévedésben vagy, ez a lány az én tanítványom volt a Fõiskolán. Többet nem mondhatok, tiltja az úri becsületszavam. (nevetés)

Fliegauf Benedek: Undorodom ettõl a világtól. Minden ilyen fotó csak ráébreszti az embereket a saját nyomorúságukra. Tessék, neked ilyen soha nem lesz, rohadj meg a dagadt, ráncos nyakú feleséged mellett. A világot az ilyen és a hasonló szemétségek taszítják a pusztulásba.

Réz András: Ezek a hírességek, vagy divatos angol szóval celebrityk hû képet festenek a korról, amiben élünk. Ugye az ötvenes években volt Marylin Monroe, aztán jött az isteni Bébé, ahogy mi neveztük, a fiatalok kedvéért már hozzá kell tenni, hogy Brigitte Bardot-ról van szó. De aztán változott a helyzet, én a könyvemben is sokat foglalkozom az ideál kérdésével, és hát Britney csak egy a sok közül. Ettõl függetlenül már megvan a jegyem, ott leszek a lányommal a Budapest Arénában, hogy közelrõl lássuk, mibõl lesz a cserebogár?

Albert Györgyi: Hát ja, amikor én elõször beszélgettem Britney-vel, még egy kis bakfis volt, és azóta sokat változott. Az viszont nagyon jellemzõ történet, hogy egy-két évvel késõbb sétálok a Sunset Boulevardon, éppen Harrison Fordot próbáltam megpuhítani, és kiszedni belõle egy interjút, amikor egy napszemüveges, lány rámköszönt: Britney volt. Hát megismert, igen.

3. Halle Berry

Jancsó Miki bácsi: A Ferivel (Grünwalsky - a szerk.) éppen egy Burzsoá Nyugdíjasok koncertrõl jöttünk, amikor ez a nõ autogramot kért tõlem. Mondja a Feri, hogy te, vén kujon, hát mit akarsz még az élettõl? Mit lehet erre mondani? Hát mindent, elvégre nem vagyok már fiatal! (Nevetés)

Makk Károly: Amikor a Játékos címû filmemet forgattam, akkor beszéltünk errõl egy angol kollegával, hogy igen, nehéz dolog ellenállni az ilyesminek. A paloznaki telkemen tartott hagyományos szarvaspörkölt-evésre mindenesetre meghívnám a hölgyet, hadd örüljenek a többiek. Én már máshogy nézem a nõket, bármilyen figyelemre méltó hetvenes is vagyok. (nevetés)

Fliegauf Benedek: Megint olyan dolgokról beszélünk, amelyek tulajdonképpen feleslegesek. Számomra a szavak a legfontosabbak, de ilyesmire minek fecséreljük az idõnket? Velem egy nap több érdekes dolog történik, mint az ilyen nõkkel egész életükben, épp ezért nincs bennem irigység. Csak düh. És félelem.

Réz András: A globalizálódott, világméretû információs hálóban fennakadt kis halak vagyunk, mi férfiak, akikre százezer veszély leselkedik a konzumóceánban. Aztán ha egy ilyen cápát látunk, szabályosan félni kezdünk. Pedig nem lenne mitõl, a cápák nem az ilyen kis halakra buknak, noha ezt sokan szeretnék. De vajon valóban szeretnénk, hogy egy ilyen ragadozó felfaljon, felzabáljon, szétmarcangoljon bennünket? Jó kérdés, mi?

Albert Györgyi: Óh, Halle Berry! Tökéletes! Ilyenkor mi nõk, nem sápadunk ám el az irigységtõl, hanem csak nézzük, hogy jé, ez hogy csinálja? Persze a válasz nem nehéz. Nekem volt alkalmam látni Hallét smink nélkül, kialvatlanul, kócosan, és hát nem mondok nagyot azzal, ha úgy gondolom, senki nem nézné meg, ha úgy végigmenne a Nagykörúton. De hát, ahogy mondani szokták, éppen ezért Hollywood Hollywood. Fantasztikus, nem?

4. Salma Hayek

Jancsó Miki bácsi: A Filmgyárban volt talán takarítónõ? Vagy esetleg valamelyik nemzetközi filmfesztiválon találkoztunk? Hát a fene tudja már. Ismernem kéne személyesen? Ja, nem? Azért, mert õ most nem ugrik be.

Makk Károly: Az a filmmûvészet igazi baja, hogy manapság már boldog-boldogtalan filmszerepeket kaphat. A Törõcsik Mari annak idején nagyon megszenvedett a sikerért. Persze akkor is voltak hölgyek, akik elsõsorban a külsejük miatt kerültek a kamera elé, tehát most marhaságot mondtam. Mindegy, nézzétek el nekem, amikor forgatok, akkor csak a mozi létezik, semmi más, most is a filmem pereg elõttem, óriási drukkban vagyok.

Fliegauf Benedek: Arra gondoltam, hogy be kéne tiltani az ilyen hírességek fotóit az újságokban. Miért nem kerülhetnek a címlapokra azok a lányok, nõk, akiket én nap mint nap látok az utcákon? Az orrpiercingek, a mitesszerek, mind, mind látszaniuk kell. Különben hazugság az egész, akárcsak az életünk. Mindegyikünké.

Réz András: Sikerorientált világunkban a jó külsõ félsiker. Salma Hayek számomra azt a típust testesíti meg, amelyik a legmélyebbrõl jön - jókötésû mexikói parasztlány, talán még bajusza is van, aztán tessék, a rút kiskacsából milliók ünnepelte szexbálvány lesz. Ez egy kemény, céltudatos nõ, legalábbis az van az arcára írva. Sajnos, én már régen leszámoltam azzal az ábránddal, hogy a hozzám hasonló pasasok legyenek az ilyen nõk célpontjai.

Albert Györgyi: Hát Salma valóban egy érdekes eset. Amikor egyszer együtt kávéztunk, akkor elmesélte egy napját, és hát tényleg, nem túlzás, napi tizenkilenc-húsz órát dolgozik. Melyikünk vállalná ezt az áldozatot? Persze mi nem Hollywoodban élünk, az egy önálló életforma. Homo Hollywoodus, ahogy viccesen mondani szoktam.

5. Pamela Anderson

Jancsó Miki bácsi: Na most emlékszem, amikor bejöttek az oroszok... Illetve nem, az egy másik történet. Szóval az a helyzet, hogy a magyar nõk a leggyönyörûbbek az egész világon, és hát én büszke vagyok, ha esetleg hozzájárulhattam a hírnevük terjesztéséhez. Jól mondom, Karcsi?

Makk Károly: Hát igen, jól mondod. Emlékszel a Tordai Terire? Na, az egy kicsit hasonlított erre a nõre, de most más nem ugrik be vele kapcsolatban. Sajnálom.

Fliegauf Benedek: Szar az egész. Minden ember életében ott lappang a dráma, sõt, a tragédia, és én azt a momentumot szeretem megragadni, a döntõ pillanatot. Üres fotókkal nem tudok mit kezdeni, meg különben is, Magyarországon élünk. És ez véresen komoly dolog. Nagy munkában vagyok egyébként, forgatókönyvet írok. A történet váza már megvan: egy DJ-rõl fog szólni, aki megsüketül, és ugyanazon a napon ötöse lesz a lottón, mégis öngyilkos lesz, amikor kiderül, hogy a barátnõje terhes, de nem tõle, hanem egy HIV fertõzött erdélyi sráctól. Ezek a történetek, amik tipikusan magyarok, és tipikusan a mai kor emberével történnek meg.

Réz András: Igen, hát beszéltem már a világhálóról, meg az információs szupersztráda rejtélyeirõl, csodáiról. Ennek köszönhetõen a nevezett hölgy szexuális életével kapcsolatban valamennyien képben lehetünk, és hát hogy ez jó-e, vagy sem, azt inkább az olvasó igazságérzetére bízom. Mindenesetre nagyon örülök, hogy pont õ került elõ, ugyanis õ egy nagyon eklatáns példája a celebritynek, akik iránt mindannyian érdeklõdünk, és hát én is mindig kiolvasom a fogorvosnál a Story magazint, a nejemmel meg mindig megvetetem a Bestet. Nem szégyellem, elvégre tudni akarom, mi folyik a nagyvilágban.

Albert Györgyi: Hát Pamelát sajnos nem ismerem személyesen, de szerintem nagyon jó anya lesz belõle, igazi anyatigris típus, ahogy az Hollywoodban terjed róla. Nagyon sok mindent szerettem volna még elmondani róla és Hollywoodról, de hát akkor majd legközelebb.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum