1995-2006, 11. évf. #041 


Hírügynökségi jelentések

Matula Press - Franchise rendszerben mûködõ al-Kaida..., Kurvákkal kompenzálná a Gazprom Magyarországot..., Ami a Magyar Nemzetbõl kimaradt: Nem adom fel..., Sikerült az elsõ magyar élõdonoros agyátültetés

SIKERÜLT AZ ELSÕ MAGYAR ÉLÕDONOROS AGYÁTÜLTETÉS

BUDAPEST (2006. január 20.) - Túlélte a mûtétet, és stabil az állapota a 8 éves szekszárdi Lajoskának, akinek súlyos agysorvadása miatt édesapja agyának egy darabjával kellett pótolni életfontosságú szervét. A mûtétet a Semmelweis Egyetem transzplantációs klinikáján hajtották végre, az orvosok 24 órán át operáltak. J. Sándor, Lajoska édesapja három nappal a mûtét után már meg tudott szólalni. "Eeeeaááábhm éééé!" - nyilatkozta újságíróknak, majd a következõ fél órában egy papírfecni kötötte le a figyelmét. "Azt hiszem, azt akarta, hogy mondani, hogy «legalább élünk» - közölte a mûtétet vezetõ fõorvos, Ispót Géza - azzal az édesapa is tisztában volt, hogy az operáció után csupán csökkent értelmi képességekkel fog rendelkezni, de így legalább megmenthette a fiát."

AMI A MAGYAR NEMZETBÕL KIMARADT: NEM ADOM FEL
Pilhál György publicisztikája december 27-ei megverésérõl

    Éppen a Demszky Gábor miatt alig járó piros 76-osra vártam a Sisnyás utcában, amikor egy koalíciós trikóban feszülõ izompacsirta - tudják, amelyik fél kézzel eszi a tejbegrízt - hozzám lépett. "Te vagy az a fideszes ..." (itt most a jóérzésû polgárok miatt befejezem a szó szerinti idézetet.) Már azt hittem, hogy Szódás Sanyi után megyek a másvilágra, ahol nincs Gyurcsány és Kóka, luxusprofit és gázáremelés (emlékeznek még Lendvai Ildikóra a 2002-es kampányban, tagolva mondta a banya: nem lesz gáz-ár-e-me-lés), hanem minden magyar lesz ott, és fröccsözhetek a Jóistennel egy jót. Nem így történt, a mátyásföldi kórházban tértem magamhoz. Üzenem a fiúknak: nem adom fel könnyen, továbbra is harcolok tollammal a világosságért a sötétség felett.

KURVÁKKAL KOMPENZÁLNÁ A GAZPROM MAGYARORSZÁGOT

MOSZKVA (2006. január 14.) - Az orosz-ukrán gázárvita megoldódott ugyan, de a kiesett szállításokat a szerzõdésben foglaltaknak megfelelõen pótolni kell. Az orosz gázcég így alternatív javaslatként az anyaország hatalmas prostituált-állományának arányos részét ajánlotta fel a magyar államnak. A magyar fél a kiesett 40 százalékos szállítás, azaz a napi 60 millió köbméter gáz arányos részéért, 24 millió köbméterig fogadhatna örömlányokat. Pontos számításokba még nem kezdtek bele a felek, de becslések szerint 1000 köbméter gáz 250 dollár körüli áron érkezik hazánkba, és egy menet átlagosan 50 dollárba kerül Budapesten, így valószínûsíthetõ, hogy az ország férfilakosságának nagy részét képes lenne felmelegíteni ez az ajánlat.

FRANCHISE RENDSZERBEN MÛKÖDÕ AL-KAIDA

PAKISZTÁN (2006. január 4.) - Meghatározott mennyiségû robbanószer, becsületkódex és igényes videoüzenetek fogják ezután jellemezni az Al-Kaida terrorhálózatot. A napokban nyilvánosságra került dokumentumokban részletes szabályok és elõírások találhatóak a szervezet akcióival kapcsolatban. Ezután a csoport akcióival egyetértõ szélsõségesek csak az etikai kódexben leírtaknak megfelelõen hajthatják végre akcióikat. Így a robbanóanyag mennyisége, a célpont frekventáltsága és a terrorakció utáni videoüzenet igényessége (a nyilatkozó fejkendõjének szabályosnak kell lennie, látszódnia kell a logónak, és az "istentelen Nyugatot" is fenyegetnie kell a megszólalónak) alapján kaphatja csak meg egy merénylet a "Certified Al-Quaeda Attack" minõsítést a szervezet központjától. "Nem kockáztathatjuk az eddig felépített imázsunkat" - nyilatkozta névtelenül a szervezet egyik felelõs vezetõje.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum