1995-2006, 11. évf. #039 

olvasói levelek
"Töredezettség-mentesítsd az agyad!"

Matula Magazin - Egyszámos bünti után visszatér az olvasói leveles rovatunk, na nem mintha emelkedett volna bárkinek is a szellemi horizontja, csak hát ha nem hozzuk vissza, akkor kellett volna írni még egy cikket. Töredezettség-mentesítse mindenki az agyát, our readers are back!

Kedves Matula bácsi!

Karácsonyra távirányítós autót sze....ja ez nemaz szal van a http://putternet.looser.hu/
weblap amit pár barátommal csinálunk.Nem titok hogy a Matulán felindulva hoztuk létre.
Kelet-magyarországi lurkók webblogja vagy nemtommiez, témaköri besorolása: vallás, uszodatechnika.
KISZ tábori élményektől a buszról való lopásig minden megtalálható rajta.

Kedves putternet!

Mint lelkes Matula-olvasó nyilván te is tudod, hogy amikor olyan levelet kapunk, amelyben valaki a maga nevetséges online produkcióját próbálja reklámozni, olyankor akkor sem közöljük a linket, ha esetleg magát a levelet mégis.
A ti oldalatoknak tessék, álljon mégis itt az url-je. Talán így végre az illetékes hatóságok is felfigyelnek arra, hogy mi történik, amikor a Nyíregyházát övező putrikba is megérkezik az internet, és még időben lépnek.

Üdv,
Matula

Üdv,
engem csak a saját sznobizmusom és népirtási vágyam érdekel. Mit tudnátok erről mondani? Nem vagyok orvostanhallgató!

Pawaka

Kedves Pawaka!

Áppszolút semmit.

Üdv,
Matula

Hali.

A szaros cikk melyen megerintette a szivem. :D Megosztanek veletek, es esetleg az olvasokkal, en is egy tortenetet.

Adott egy iskola wc. Szunetbe megyek h konnyitsek magamon. Belepek, latom h benn van egy takaritono meg egy gondnok, es mind a 2en kurva idegesek. Vmi hasonlo volt a parbeszed:

G.: Hat ez hihetetlen..
TN.: De most mond meg h lehet vki ilyen hulye h beleszarik a tartajba?

:DDDDD Szal vki felmaszott, es beleszart a tartajba, ami ugy kb 2meter magasan van. :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Udv, kukacomone

Kedves kukacomone!

Nyilván egy iskolába jársz az előző levelet író nyíregyházi rajkókkal. Talán nem tehetetlenül kéne bámulni a szarukat, hanem esetleg megtanítani őket az angolvécé helyes használatára. Tudod, az éhező embernek nem halat kell adni, hanem megtanítani halászni.

Üdv,
Matula

Kedves Matula bácsi !

Rajtam is nagy szomorúság vett erőt, hogy ilyen fasz olvasóitok vannak, akik nem képesek még egy rendes gyalázkodó levelet sem megírni. Én sem. Ezért egy régi találmányomat osztom meg veletek.

Annak idején az jutott eszembe (természetesen két rejszolás között), hogy az internet kíválóan alkalmas arra, hogy jövendő szektámat vagy pártomat a majdani tagság igényeinek megfelelően hozzam létre. Ez magyarul egyszerű szavazások sorozatán keresztül valósul meg, ahol is szavazni lehet az alapítandó szervezet fő profiljára (egyház / párt, természetesen egyik sincs a másik nélkül), politikai és egyházi alaptételeire (szélső-jobb-közép-bal-szélső illetve keresztény-zsidó- iszlám-buddhista-köldöknéző-pszichó) és mindenféle más faszságra. Természetesen magamat szántam vezérnek, de ezennel átadom nektek a megvalósítás jogát, azzal a feltétellel, hogy a hatalomátvétel után én lehetek a majdani (és a Miniszterelnöki Hivatalt kiváltó) Archaeoszexológiai Intézet főigazgatója (ezt a Mucusszeia című cikketek hatása alatt eszeltem ki).

Egy így létrehozott politikai és vallási szerveződés ugyanis már megalapítása pillanatában fel tudja mérni a tagság érdekeit és kívánságait, így nem kell kínos pillanatokat átélni, amikor pár év múlva valami köcsög megkérdezi, hogy hová lett a kezdeti idők kitűrt újjú csíkos zakója, valamint a fehér zokni a makkos cipővel. Tegnap meg is jelent nekem Szűz Mária, miközben a taknyomat bányásztam, és közölte, hogy a Matulára vár a feladat, hogy az ő országát ismét felemelje. Legalábbis ezt értettem, mert igazából nem tudok arámiul (sem), a jiddist meg ő nem értette.

Amennyiben tetszik az ötletem, megírom azt is, hogy az alapszabályt hogyan lehet a Kommunista Kiáltványból való gátlástalan plagizálással akár a szittya-maghar igényeknek megfelelően megírni.

Sok puszi !

Püspök úr

Kedves Püspök úr!

Elég olcsó lenne, ha most azt válaszolnánk erre, hogy te meg az a vécétartályban úszó szardarab vagy, amit az első levelet író rajkók nyomiztak bele az előző levél írója iskolájának vécéjébe? Az ötleted egyébként zseniális, továbbítottuk a Népszabadsághoz, ők most úgyis fiatalításban gondolkodnak, együtt tuti kisüthettek valami nagyot.

Üdv,
Matula

Szevasztok Agrárcionisták!

Nagyon úgy fest, hogy végetek. Óriási hahotázások helyett, ma már csak unott hírlevél-törölgetést jelent a Matula az olvasóknak. Néhány szánalmas zsidógyerek, aki ugyanúgy vergődik ebben a civilizációnak csúfolt maszlagban, mint a lépten-nyomon leszólt prolik. Ráadásul ti is prolik vagytok. Semmit tudó, semmit mondó, semmit értő és semmi érő kampósorrú gennyek, akiknek beletört a bicskája a magyarbutításba/uszításba. Szánalmas, hogy a kiválasztott (persze, meg hatmillió) nép tetűhintás (pajesz) gyermekei azáltal nyernek magasztalást, hogy néhány ellehetetlenített helyzetű magyaron vihognak.
Szard le, hogy közben arab tömeggyilkosok fosnak repeszektől szétszabdalt rokonaid képébe, akiknek anglia és amerika támogatásával sem sikerült kiharcolniuk maguknak öt koszos négyzetmétert egy távoli sivatagban. Magyarország már a tiétek, a morált és önbecsülést a sárba tiportátok, mi kell még? Felettünk állni és kinevetni - ez a zsidó mentalitás!

Üdvözlettel
Madar Csaba

u.i.: jöhet a nevetséges gyalázkodás... még oscar lesz a vége.

Kedves Csaba!

Most nem azért, de feletted állni és jól kinevetni téged az tényleg tök jó, függetlenül attól, hogy ez most akkor zsidó mentalitás-é vagy sem. Leveled további, antiszemita, ignoráns, agresszív passzusai mélységesen elborzasztanak bennünket.

Üdv,
Matula

Kedves Matula

1. Korábbi olvasói leveleket böngészve nem tudtam nem észrevenni, hogy gyakran keveredtek vitába hozzátok hasonlóan pallérozott elmékkel zenei témákról. Szerintem izlésről vitakozni felesleges, kicsit olyan, mint amikor segédmunkás kollégáim arról vitatkoznak, délben csak sört szabad-e inni, vagy megengedett egy kétdekás is. egyébként az alsó tagozatot éppencsak befejezve én is gyakran álltam az osztályteremben mázsás haverommal és csak az mehetett be aki fel tudott sorolni 3 heavy metal együttest. A glam rock bandákat határesetként elfogadtuk. A depesmódosokat viszont elvertük. Aztán a felsőtagozatos depesmódosok vertek el bennünket. Szívesen csiszolnám a zenei izlésemet, viszont helyette inkább lóvét boxolok reggeltől estig. Minden tiszteletem azé, aki ezt meg tudja tenni és időt szán rá.

2. Az artistákról (akiket ne etessünk tovább):
A cikk irójának nyílván volt része abban a helyzetben, hogy művészeti iskola buliján, kiállitásmegnyitón, felolvasói esten vagy bárhol ahol az ilyen kardigános, kócos, csámpás arcok a (meglepően jó) nőikkel lebzselnek és ingyen piáért csorog a nyáluk, beszédbe elegyedett valamelyikkel. Ki az túlfizetett, ruhapénzes, évvégi jutalmas bankszámlakivonatra recskázó bankár akit nem önt el a véres irigység ezeknek az életmódjáról hallva? Váltókezelők mint a társadalom eltartói? Ezeknek a pénzét félteni a naplopó művészektől? Kissé álszent, amikor a szélessávra többet költünk mint ők kajára. Egyébként a művész pöcsök legujabb generációja kifejezetten jól öltözött és divat lett köreikben a fizikai munka is.

smallpick

Kedves smallpick!

Egyszerre két félreértésben is élsz, hadd lebbentsük fel most ezekről a fátylat, majd ha nem haragszol, a tüllszoknyácskád is felhajtanánk, egy kis anális etyepetye reményében.
Először is ízlésről vitatkozni az egyetlen értelmes dolog. Baszod, TÉNYEKRŐL minek vitatkozzunk?
Másodszor is amit te csámpás művész-jó nő párosoknak vélsz, azok nem egészen azok. Ma már magyar művészkörökben is rendkívül elterjedt szokás a homoszexualitás, azok a csámpások is mind kő buzik. A jó nők pedig egyrészt annyira nem is azok, másrészt meg csak azért vannak a csámpásokkal, mert azok aztán biztosan nem indulnak rá ilyen kurátorfasz-szopó ostoba libákra.
Most pedig mutasd a popsid!

Üdv,
Matula

Tisztelt szerkesztőség!

Az a helyzet, hogy nem igazán értettem, azokat a kifogásokat, amelyekkel az eddig kapott olvasói levelek ellen szólaltatok fel.

,,Legtöbbeteknek nem futja többre a "szarok vagytok" illetve "királyok vagytok" mondanivalójú leveleknél, amikor meg véletlenül valamelyiketeknek mégis, abban sincs semmi köszönet. Ordenáré jófejkedésre, arra futja, meg amit a legjobban utálunk, a nekünk jól álló matulizmusok ügyetlen koppintásai, a benyalás legalja.''

Én nem tartom kizártnak, hogy sokan azért nem írnak nektek igazán jó, olvasásra érdemes leveleket, mert nem tudnak, és nem pedig azért mert nem akarnak. Azt hiszem szegény, lehet, hogy nem olyan jó képességű olvasóitok is vannak, akik próbálnak hasonlóan jó poénokat, írásokat produkálni, mint Ti. Viszont mivel ez egyelőre nem megy nekik, a próbálkozásaik valószínűleg kísértetiesen emlékeztetni foganak Titeket a sajátjaitokra. Nem tartom feltétlenül jó ötlenek, hgy leszóljátok őket, elvéve ezzel a lehtséges alkotói fejlődésük minmális esélyét is.
Örülnék, ha ezt átgondolnátok. Ha úgy döntötök, vége a rovat szüneteltetésének, megígérem , mindent megteszek, hogy fejlődjön ez a fejezete a magazinotoknak, bevonva az ismerőseimet a színvonal emelésébe.
Köszönettel, és választ remélve: Hentes

Kedves Hentes!

Izé, kik az ismerőseid? A böllér meg a zöldséges? Hehe, ez azért ült, valld be!
Ha jól értjük, akkor te most azt javasoltad nekünk, hogy legyünk türelmesebbet, publikáljunk minden nyomi olvasói levelet, hiszen bármelyik olvasónk lehet még egyszer akkora zseni, mint mi, és akkor meg minek vegyük el a kedvét az írott szótól.
Nos Hentes, tessék. Itt van a leveled. Egy rossz szót nem szólunk rá. Viszont ha a következő számunkba nem írsz egy olyan cikket (vagy legalább valamelyik haverod, mondjuk a böllér :-DDDD), hogy mind a tíz ujjunkat megnyaljuk utána, akkor kinyomozzuk a címed, elkapunk és tudod mit csinálunk belőled? Fasírtot :-DDDDDDDDDDDD

Üdv,
Matula

Tisztelt Szerk,

Nem vagyok fanatikus "depeses", de a Mode ilyen szintű (áltatlános) lehúzása azért sokként ért. Mást nem is fűznék hozzá a dologhoz, annál sokkal kultúráltabb vagyok és szerencsére járatos az ilyen "giccs" (szinti-pop) zenékben. Régi közhely, hogy ha nem ismersz valamit arról inkább semmit se mondj, pláne ne kritikát. Ennyire leszólni olyan dolgokat, amit milliók szeretnek odaadóan és elhivatottan, az azért durva. Teljesen rosszul látod a dolgokat. Ne "depeses" írja a Mode kritikát, de lagalább olyan aki ért hozzá, vagy legalábbis ne csak azért írja, hogy össze-vissza szidja. Rendszeres Matula olvasóként írtam ezt a pár sort, edzett ember vagyok, de ezt nem bírtam szó nélkül hagyni, bocs.

Egy Zenebuzi, a nevem úgyis benne van az e-mail címemben.

Kedves Zenebuzi!

Ugye nem haragszol, ha a nyilvánosság elé tárjuk, hogy az emailcímed szerint te a Győri Szesz Rt. munkatársa vagy? Általában nem szoktunk ilyet tenni, de most úgy érezzük, hogy ez bizony, tehát hogy milyen típusú emberek védik még ma is foggal-körömmel a Depeche Mode-ot, nos, ez közügy.
Ami leveled mondanivalóját illeti: Alan, Andy, Martin, Dave / Hülye buzi mind a négy!

Üdv,
Matula

Hát ti tényleg olyn dilis gyíkok vagytok, mint a középső fiam. Azért is olvaslak rendeszeresen, hogy jó alaposan kiakadjak és ezzel lekileg felkészüljek szívemről szakasztott magzatom kamaszkorára. Sajnos ő ezt a szintet, amit ti hoztok, már így, 8.5 évesen veri, nem tudom mi lesz belőle, ha felnő. Talán író, vagy drogdíler, vagy meg sem nő, mertAjánlanám szerzőnek hozzátok, mert mind az íráskészsége, mind a nyelvi lelemény terén hasonlatos a tiétekhez, de szerintem hamar kiirtaná a szerkesztőséget, és azért ez túlzott büntetés lenne. Legyetek rosszak, ha tudtok. dorka

Kedves dorka!

Van egy csomó nem igazán szorgalmas olvasónk, úgyhogy most nekiuk eláruljuk, hogy te a legkitartóbb levélíróink közé tartozol, először akkor jelentkeztél, amikor a kiskölyök még csak 8 éves volt, örömmel halljuk, hogy fél évvel később is ugyanolyan vidám, szeleburdi lurkó. Sajnos azt az ajánlatod, hogy minden szerdán délután kettő és négy között találkozzunk egy ceglédi panzióban, és keféljünk meg a mással kufircoló férjed helyett, kénytelenek vagyunk elutasítani. Ha ennyi időd van Matula-olvasásra, inkább böngéssz pornóoldalakat, és gondolj Dombi Zétényre, miközben magadhoz nyúlsz.

Üdv,
Matula

Ez az! Forduljon fel janicsatila meg koltairóbert meg a buharovtestvérek, a fostaliga kommersz-crew meg a kísérletinek nevezett műmájerbrigád, meg az összes nézhetetlenül szar filmet gányoló, tízmillerekkel megdobált gőgös mocsadék, közveszélyesen munkakerülő balfasz álhippi banda. Akkor lesz itt rend, meg talán jó filmek is. Az irodalomra persze valami hasonló áll. Ja, és legfőképpen az az írástudatlan segghülye und részeges grünvalszki forduljon fel azonnal.

Robert Johnson dalait ma is játsszák, respekt meg tisztelet, de ki a fasz fog janicsattila filmet nézni akár húsz év múlva? Ma se nézi senki, mert nincs is miért, legfeljebb három-négyszáz lilaagyú bölcsészpicsa (kb nézőként 250 ezerbe volt az utolsó filmje is, fasza), meg az artista úr haverjai.

Hasonlóan gyalázkodó jellegű cikkeket kérek még még. Legyen már nyilvánvaló, hogy nem szükséges kurvasok pénzből szarokat forgatni ugyanannak a tizenöt-húsz antitalentum pöcsnek, a világ szépen ellenne nélkülük is, ők pedig - tétessen már igazság!- jól éhen halnának. Az ilyen írásokat a népszabadságban kellene leközölni, hadd olvassák a kis buták.

Szóval kösz a cikket.

GZ

Kedves GZ!

Eddig igazából nem hittünk ebben az egészben, csak viccből írtuk, de pont a te megerősítésed hiányzott, és modt már magunk is elhisszük ezt a sok hülyeséget.

Üdv,
Matula

Udv
Olvastam a rendkivuli _muveltsegedre_ es rendkivuli _tapasztalatodra_ utalo irasodat itt:
http://matula.hu/index.php?section=article&rel=19&id=218 .
Nos azon kivul, hogy bebizonyitottad mekkora egy idiota, taplo allat vagy, kellemesen le is jarattad az oldalad. (abban az esetben, ha a tied).
Ha nem nezzuk azt a bo szokincsedet, meg mindig idiotanak nezlek (velem egyutt talan tobben is), mert ezt a felfogast talan egy tizonot eves elvetemult, "en vagyok a vilag ellen es a vilag van ellenem" birtokol. Raadasul az egesz logikailag ellent mond onmaganak.
Toredezettseg-mentesitsd az agyad!
Hogy miert irtam ezt az emailt? Nem kotekedesbol, szo sincs rola, csak gondoltam elmondom velemenyem Neked. Ha mar Te is olyan szep velemenyen vagy az emberekrol. De Te egesz biztosan egy tokely vagy. MR. :D

Minden jot. Bye

Kedves MR!

A leveled leszarjuk, csak azért raktuk be, hogy legyen a cikknek egy jó címe.

Üdv,
Matula

Tisztelt Matula!

Olvastam már sok faszságot nálatok, de hogy Bede Úr egy cikken belül Yonderboi mellett még a Neo-t is elküldi a halál faszára, az azért kicsit erős! (Mellesleg a DM-ról is szépeket ír!) Gondolom ti úgy vélitek, hogy a zenei ízlés teljesen objektív dolog: van ami eleve szar, és van ami eleve király! Szerintem ez nincs így, épp ezért nem is zavar, ha olykor olyan véleményt írtok egy zenekarról vagy albumról, amivel én nem értek egyet: ez természetes és így kerek. Az említett személy legutóbbi cikke viszont egyszerűen felbaszott. Bede úrral nem értek egyet, sőt! Ha ezek a zenekarok, előadók nem tetszenek neki, akkor melyik honi produkció nyeri el a tetszését? Élve alkotmányos jogommal Bede urat ezennel szeretném elküldeni a büdös picsába!

Üdvözlettel
Vidomusz Bence

Kedves Bence!

Nem a zenei ízlés az objektív, hanem az objektív, hogy mi a JÓ ZENE. Ne keverd a dolgokat. Mi szeretnénk a legjobban, ha Yonderboi meg a Neo objektíve jó zenét játszanának, de mivel egyikük szarabb a másiknál (na jó? A Neo szarabb Yonderboinál), ezért kritikusi integritásunk érdekében kénytelenek vagyunk megírni az igazságot. Ne is nyiss erről vitát velünk, annyi értelme lenne, mint megpróbálni Mel Gibsont meggyőzni arról, hogy Jézus kitalált személy, vagy ha mégis valóságos, akkor valójában egy egyszerű jerikói használtszandál-kereskedő volt, aki ráadásul közismert volt arról, hogy rendkívül rossz minőségű, Ciprusról importált sarukat árult pofátlanul drágán. Eltértünk a témától, zárjuk sorainkat.

Üdv,
Matula

Kedves Matula Magazin!

Arra lennék kíváncsi, hogy a plot melyik ága alá tartoztok? Más szóval ki adja alátok a dellát? Továbbá kérdezném, hogy van e felvétel a semmittevők közé, ha az IZsDB találatok fele a rokonságba tartozik?

Köszönettel:
Mordechai Roth

Kedves Mordechai!

A ZSIDÓK

Üdv,
Matula










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum