1995-2006, 11. évf. #039 


Programajánló

Barna Dávid - Helló, Barna Dávid vagyok, 22 éves, a legeleje olvasom a Matulát. Mivel eléggé értek a könnyûzenéhez, meg elég sokat is mozgok a budapesti éjszakában, bevállaltam egy programajánló megírását. Magamról még annyit, hogy a Közgázra járok, már ha egyáltalán bejárok, szarok bele az egészbe, úgyis csak a papír miatt csinálom. Budapesten úgysincsenek normális programok, essünk ezen gyorsan túl.

Toasters, Kultiplex, december 9.

A ska az most éppen megint elmenõben van. Én tulajdonképpen persze mindig szerettem, bár inkább csak ezt az angolos vonalat, a Madnesst meg a Specialst, a jamaikaiak nekem annyira sosem jöttek be. Ezek meg amerikaiak. Hm. Voltam a nyáron Berlinben, vettem egy rakás Fred Perry inget, valamelyik közülük ide pont megfelelõ lesz.

Mayhem, PECSA, december 10.

A black metált azt naná, hogy imádom, persze csak ironikusan, azért fekete ruhában nem járnék. Inkább felveszem ide a Camperem, azt hála istennek Magyarországon még nem lehet kapni. Egyszer majdnem vettem egy Prada-cipõt is, de 300 euró volt, annyit tökre nem ért meg, meg egyébként is, leszarom mi van rajtam.

CPg, Tizedes Meg a Többiek, A38, december 15.

A magyar punkzene az a legnagyobb alap, meg egyébként is, a punkot úgy, ahogy van kurvára bírom. Ezekkel a koncertekkel az a baj, hogy soha nem tudom, mit vegyek fel. Legyek klasszik-punk kockás nadrágban és bakancsban, vagy vállaljam be az emo-hc-crusty vonalat, lerohadt farmerrel, a kitaposott Vansemmel meg egy fasza kamionos bézbólsapkával?

Jason Forrest aka Donna Summer, Trafó, december 16.

Egyértelmû, hogy Budapesten csak a fucktothemusic szervez normális bulikat, idén hozták a Xiu Xiut, a Daleket kétszer meg egy rakás egyéb király együttest is, mondjuk azokon nem voltam, mert nem akartam, hogy valami pogózó fasz lerúgja a vesém. Jason Forrest most van itt harmadszor, sajnos az elõzõ két fellépést nem láttam, de most tutira nem hagyom ki. Az mekkora már, hogy a csávó csomó ideig Donna Summer néven mûködött? Irónia a köbön!

Opeth, PECSA, december 18.

Na hát ezekrõl nem tudok szart sem, elvileg skandinávok, de nem ezt az ironikus rockandroll-vonalt nyomnak, amit annyira bírok, hanem teljesen nem-ironikus modern metált. Azt olvastam valami szájton, hogy ez most kurvára vissza fog jönni, hát nem tudom, a szegecses cuccok még bejönnek, de szerintem én ott húzom meg a vonalat, hogy sminkelni nem vagyok hajlandó, az tiszta buziság, én meg inkább szeretek buzizni, mint buzinak lenni, azt olvastam a Matulán, hogy ez a nem-pécé vonal most nagyon megy, persze csak ironikusan baszki, az én anyám is zsidó.

Zséda, Budapesti Kongresszusi Központ, december 19.

Kúrnám. Meg tiszta Sophie Ellis-Bextor a csaj, nem? Meg hát a popzenét most megint szeretni kell, Rachel Stevens, Girls Aloud, Gwen Stefani, értitek, nem baj, ha nem maguknak írják a zenéjüket. Imádom a POP-ot!










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum