1995-2006, 11. évf. #034 


Programajánló

Müller Péter - Csak az elején azt akarom kurvára kihan..., bocsánat, szóval nagyon kihangsúlyozni, hogy én itt nem a saját listámat állíthattam össze, hanem leadták nekem a saját listájukat. Ma már azonban gazdaságilag is annyira menő (értsd: hitvány szemét bulvár) lett a Matula Magazin, hogy marketingokokból én írom a programajánlót. Szóval, szevasztok Müller Péter Sziámi vagyok, másoknak csak Kongó, a köcsög. A 2005-ös Sziget fesztivál prorgamjaiból válogattam nektek.

Flash, Sziget

A szerencsétlen Barcs Mikiék minden nyáron telekürtölik a sajtót azzal, hogy a Sziámi elvette tőlük a Sziget utolsó koncertjének a lehetőségét. De nehogy már a rocker oktassa ki az altert! Én évente legalább három darabot rendezek, négyben játszom, és nyolc új számot írok a Sziáminak, a Flash 15 év alatt csak 15 számot csinált. Basszák meg, örüljenek, hogy nem hívunk helyettük valami szorgalmasabb, fiatalabb hódmezővásárhelyi szörfpunkzenekart!

Tekintetes Úr, Magyar Sziget

Ez a srác, a Bucó csinált velem egyszer egy interjút a Genyó Szívó Disztroly című újságjába, de mindenki azt hitte, hogy csak kitalálta az egészet. Kurva geci volt velem a beszélgetés alatt, de szarok rá! Csak rá kell nézni a csávóra, és az ember rájön, mitől döglött meg a punkmozgalom! Én meghallgatom azokat is, akik engem nem, ennyi az egész, menjünk, menjetek el!

Illés, augusztus 9., Sziget, Nagyszínpad

Hát most mit mondjak? Mondjam, hogy a Sziámit sokkal jobban kitaláltuk mint Szörényiék az Illést, azt mégsem mi futottunk be, mert nem volt akkora hátszelünk? Hát most a kommunizmusban mennyivel könnyebb volt popzenésznek lenni, mint nekem? De most komolyan, lehet, hogy kurvára elbasztam az egész karrieremet! Bassza meg, amikor itt a Sziget, csak ez jár az eszemben. Ti szórakozzatok jól, majd elbaszom a kedveteket az utolsó koncerttel!

Accept, augusztus 11., Sziget, HammerWorld Színpad

Biztosan vicces öreg német metálosokon hedbengelve nosztalgiázni, végülis az URH-val mi is ezt csináltuk 1991-ben, már úgy értve, hogy ti nosztalgiáztatok, én meg királykodtam. Csak mondjuk szerintem az a romantika, amit mi akkor átéltünk, kurvára nincs meg egy hetvenes években indult NSZK-s bandánál. Akkor már nézzétek meg a Saxont is! Egyébként nekem naggyon király metálos hajam lenne, ha kicsit megnöveszteném, de ez a McDonald´s-frizura azért kevésbé nevetéges, bár tudom, hogy nem panaszkodhatok

Turbonegro, augusztus 12., Sziget, Wan2 Színpad !!!

Na, ez már valami! Mindig is imádtam, ha a nemekkel való játék szerepet kap a színpadon. Már persze, ha az egész nem a showbizniszről szól, mert akkor az egész csak kurvák futtatása a drága jegyekért! Amúgy fingom sincs, hogy mi ez a zenekar azon kívül, hogy buzinak öltözött norvég matrózok, de a matulás fiúk három vörös felkiáltójelet írtak mellé. Szerintem egyébként ezt is kilóra hoztuk a skandináv csomagban.

Franz Ferdinand, augusztus 14., Sziget, Nagyszínpad

Ilyenkor sajnálom, hogy nem vagyok egy laza srác a színpadon! Ilyen zenét kell csinálni, gyerekek, és akkor híresek is vagytok, művészek is vagytok, királyok is vagytok! Nekem csak az első nem sikerült, de meg is látszik rajtam, srácok! Szeretik a lányok, szeretik a fiúk a Franz Ferdinandot, végre megint dallamos gitárzene van a boltokban, mint a Kontroll Csoport tisztára!

Hellacopters, augusztus 14., Wan2 Színpad

Erről a zenekarról már a neve is elmondja, hogy zúzós r´n´roll-punk, ami anmnyira primitív, hogy utálom, de mindegy. Amikor a Szigetet kitaláltam, akkor azt akartam, hogy mindenki részegedjen le együtt valami jó kis zöld helyen, kis szex, erotika és irodalom. Aztán ez lett belőle, az intellektualitást ki kellett belőle vonni, mert szóltak, hogy az a demokráciában is tuti bukta. Jó, ez vicc volt.

Tiga + The Hacker, augusztus 15., Sziget, Djuice Party Aréna

Ezekről aztán tényleg fogalmam sincs, hogy kicsodák, én az összes dídzsét hangtechnikusnak nézem, a hangtechnikusaimnak meg sosem tudom a nevét. Persze lehet, hogy a srácok a legnagyobb művészek így posztposztmodern szinten, de nekem még legalább 200 évbe telik még, mire felfogom a technokultúrát.

The Hives, augusztus 16., Sziget, Nagyszínpad

Mindig is mondtam, én utálom a jó zenét, igazából csak a színházi rockzenét szeretem, amiben olyan emberekhez lehet izzadtan dörgölőzni, akiket ismerek. Na, most ehhez képest egy északi punkrock zenekar, pláne kettő, mer´ ugye a Hellacopterst is ide számolom, hát nem tudom, a Karcsi mire gondolhatott, amikor ezt így kitalálta! Ha utáltok, úgyis elmentek, akkor meg nem tök mindegy, mit ugatok?










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum