1995-2006, 11. évf. #033 


Programajánló

Kuncze Gábor - Üdvözlöm a Matula liberális és kevésbé liberális olvasóit, ezen a héten én, mint SZDSZ-góré szemezgetek kulturális csemegéket. Gondolom most a Magyar Nemzet szerkesztőségében mindenki összecsinálta magát, de ez nem az én bajom. Nem véletlenül vagyok közismert, mint Torgyán kiesése óta a legjobb humorú parlamenti képviselő, így természetesen a Matulának is rendszeres olvasója vagyok.

Rod Stewart, június 17., Kisstadion péntek

A Matulát szerintem főleg fiatalok olvassák, ez meg inkább az én generációm. A "nagy" generáció, nem? Én mindig is inkább Stones-os voltam, kint is voltam a pesti koncertjükön, de azért Rod Stewart van akkora név, hogy ismerjem. Nem akarok semmilyen szaftos sztorit kiadni, de az gondolom elég közismert, hogy az SZDSZ tele van nagyobbnál nagyobb csődörökkel, a Demszky elől például én is elzárom az asszonyt. Na, a Rod Stewart szerintem tipikusan randizós zene.

Swayzak, Fields of Joy 6, június 18., Hajógyári sziget

Még jó, hogy küldtek lemezeket is a Matulások, különben most bajban lennék. Amennyire én értek az ilyesmihez, ez techno... Bár énekelnek is benne, olyat meg azt hiszem ebben a műfajban nem szoktak. Te jó isten, mennyi fellépő lesz itt! Ez már maga a Sziget? Ja nem, most látom, az még később lesz. A Demszky mesélte, hogy most már az egész Hajógyári sziget tele van ilyen fiatalos szórakozóhelyekkel, és mindnek ugyanaz a tulajdonosa. Remélem nem valami Fideszes figura!

Jamiroquai, június 20., Petőfi Csarnok

Hohó, ezeket ismerem! Amikor még a Geszti Péterrel meg mindenféle egyéb fiatalos reklámszakemberrel dolgoztattunk, akkor emlékszem, végig kellett ülnöm valami prezentációt, amin egy ilyen reklámos srác azt magyarázta, hogy az SZDSZ-nek a tévéspotokhoz Jamiroquai számokat kellene használnia, mert ez az együttes gyakorlatilag ugyanaz a zenében, mint az SZDSZ a politikában. Szóval ezt a koncertet melegen ajánlom, emlékszem, kifejezetten tetszett az a pár számrészlet, amit lejátszottak nekünk.

Slayer, június 23., Petőfi Csarnok

Ez borzasztó. Furcsa, mert nincs olyan modern könyv, amit én túl soknak tartanék, gyakorlatilag minden Esterházyt elolvastam, és mégis, amikor ilyen kakofóniát hallok, azt nem veszi be a gyomrom.

Velvet Revolver, június 22., Petőfi Csarnok

Végre dögös rockzene! Ez tiszta Rolling Stones! Jó ég, a jegy 8900 forint. Hát mit mondjak, ennyit talán Jaggerékért sem kell fizetni.

CPg, Flash, Gecizők, június 24., Süssfelnap

Most büszke vagyok magamra, mert a segítségül elküldött cédék meghallgatása előtt már sejtettem, hogy itt bizony punkegyüttesekről lesz szó. Ezek a nevek elég árulkodóak, pláne, hogy a CPg-ről még annak idején az illegális beszélőben olvastam, amikor a Haraszti Miki igyekezett segíteni nekik a bírósági ügyükben. Azt hiszem, ha ma lennék fiatal, én is punk lennék, hiszen tinédzserként én is lázadoztam minden ellen.

Kid Loco, június 25., Club Dilemma

Ezt a lemezt az elsőtől az utolsó hangig végighallgattam, miközben a többi hülye párt az elnökválasztással csinált magából bohócot a parlamentben. Így utólag látszik a legjobban, mennyire igazunk volt azzal, hogy kimaradtunk ebből a kutyakomédiából. Én mindenesetre örökre megjegyeztem magamnak a Kid Locót - tökéletes háttérzene volt azokhoz a pillanatokhoz, amikor az SZDSZ intelligens döntésével megalapozta sikerét a 2006-os választásokon.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum