1995-2006, 11. évf. #003 

mise
A gazdagságról

Kocsis atya - Sokszor és sokat vétkeztek gondolatban Isten és az õ Szent Fia ellen, tudom én. Most különösen, hogy a retkes agyatok csak a lottóötös körül forog. Na, faszocskák, ezen a szent napon ezért a gazdagságról fogok prédikálni.

Jézus Krisztus - õ az akinek minden szavát elhisszük. De csak az övét! - szóval Jézus Krisztus ezt találta mondani egy jó pillanatában, amikor egy gazdag ember akart belépni a gyülekezetbe: "Valami még hiányzik belõled!" (MK 10,21) Szegény köcsögnek bizony a szegénysége hibádzott, miként ezt Jézus tudtára is adta az értetlenkedõ idiótának.

Gyors ütemben eladta hát mindenét, a kapott pénzt meg szétosztotta a szegényeknek. A szegények meggazdagodtak, a szerencsétlen hülye meg visszament Jézushoz, aki azt mondta neki: "Most már követhetsz." A szegény hülye meg Jézus elindultak a poros országúton (akkoriban minden kibaszott poros volt), csak ketten voltak már, mert a nyomornegyed még hetekig dõzsölt a kapott vagyonon, kurváztak és narkóztak, meg amit el tudtok képzelni, a szegény nyomorultaknak nagy a fantáziájuk. Igaz, az anyjuk istenit, a szurkos pokol fenekére jutott mindegyik.

Csak mondom, hogy viszont az a szerencsétlen, most a mennyek országában ünnepli a Jóistent, magasztalja a szenteket, de amúgy kibaszott jó dolga van.

Most persze azt kérdezitek tõlem:

"Igen, igen Kocsis atya, de hát akkor most adjam oda mindenem a szegényeknek?"

"Nem. Hát azt akarjátok, hogy ezek a szerencsétlenek a pokolra jussanak?" - mondom én.

"Jó, de akkor mi legyen?" - kérdezitek de úgy, hogy majd kiestek a padsorokból.

"Térdre, büdös disznók! Adjátok oda a gazdagoknak, buzik, azok úgyis a pokolra jutnak. Ámen."

Ez az Isten Igéje.

Mára ennyi, basszátok meg.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum