1995-2006, 11. évf. #028 


Három-buzi féle edzésterv

A 3 buzi - A Matula történetének legizgalmasabb írása következik. Ugyan mi elpuhult urbánus balfaszok vagyunk, és a felét sem értjük a konditermi szlengnek, azért mégis sejtjük, hogy komoly dolgokról van szó ebben a politikailag inkorrekt edzéstervben.

Mi hétfõn, szerdán és csütörtökön járunk az egyik héten, és hétfõn-szerdán a másikon. Szerintünk nem kell pihenni szerdáról csütörtökre, mert nem érünk rá pénteken és különben is másra gyúrunk szerdán, mint csütörtökön. A program univerzális és kezdõknek kifejezetten ajánlott: egyikõnk szálkásít, másikunk tömegnövel, de a program áthidalja a lehetetlent is, miszerint csökkenjen a poci, de nõjön a cici. Szóval ugyanazt a gyakorlatot végezzük, mint három buzi, és mégis jól nézünk ki. A szálkásító srác szerint nem lehet egyszerre lábra és felsõtestre gyúrni, mert "a vér nem képes nagy mennyiségben távoli izomszövetek közt össze vissza cikázni! Minél kisebb a táv két izomszövet-csoport között, annál gyorsabban jut át a vér, így könnyebben terhelhetõ, és az erõfeszítések során felhalmazódott tejsavót is gyorsabban elszállítja!!!" Hát lelke rajta, de elhittük neki! Ezért hétfõn és csütörtökön inkább felsõtestre építünk, szerdán inkább lábra. Minden tudományos alapot nélkülözve mi mindenbõl kb 5*10 sort csinálunk, de a gyakorlat minket igazol...

Hétfõ:

fekvenyomás
húzogatás elõre
húzogatás hátra
húzogatás elõre-hátra (edzés után fakultatív)

Ezek a kötelezõ gyakorlatok, utána lényegében, ami szabad, arra ráizgulunk és a szálkásító srác megmondja, hogy mit hogy kell csinálnunk és, hogy hülye pöcsök vagyunk.

Szerda:

combi
vádli
satöbbi
fekvenyomás, mint mindig

Csütörtök:

eddig még nem voltunk, de be van tervezve. szerintem ugyanaz lesz, mint hétfõn.

Felülés mindig kell, és a mérlegelés is fontos. Napi 10-12 szál cigi és otthoni koszt. Meleg étel inkább este TV elõtt + hétvégén pia és sok nasi. Mivel mindannyian kb ugyanannyit eszünk, ezért a szálkásító srác fogy tõle az izomnövelõs meg hízik. A harmadikunknak meg nõ a melle és fogy a hasa.

Ne hagyjátok átbaszni magatokat az ún. "személyes trénerekkel" meg a hülye szaklapokkal! Mi már egy ideje ezt csináljuk és mondhatom jól nézünk ki!










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum