1995-2006, 11. évf. #012 

hazád
Három borzalom a következõ húsz évbõl

Bede Márton - Milyen igazságtalanság már, hogy a mi generációnknak nem jutott semmi, amitõl rettegni lehet? Atomháború legfeljebb Indiában lesz, a hülye szakállas terroristáktól meg elég nehéz úgy megijedni, hogy kétévente sikerül felrobbantaniuk néhány tömegközlekedési eszközt. A baj tulajdonképpen nem is az, hogy Magyarországra ne leselkedne minden sötét sarokból egy rézfaszú bagoly, hanem hogy a rohadék kereskedelmi tévécsatornák csak azokkal a népbutító valóságsókkal foglalkoznak! Ha! A Matula Magazinról közismert, hogy minden piaci rést észrevesz, ezért MOST! CSAK NEKTEK! HÁROM SZÖRNYÛ DOLOG! MAGYARORSZÁG KÖVETKEZÕ HÚSZ ÉVE!

CRACK MAGYARORSZÁGON

A három borzalom közül ez a legijesztõbb, leginkább azért, mert ennek az eljövetele teljesen és százszázalékosan biztos. Azt most meg nem mondjuk, hogy 2021 szeptember 6-án vagy 2026 február 12-én tart majd sajtótájékoztatót elõször a BRFK beismerve, hogy Magyarországon is megjelent az olcsó, finomítatlan kokain. Kedves barátaink, az lesz az ítélet napja.

Mindegy hogy frizuráról, zenei stílusról vagy drogról beszélünk, Magyarországra elõbb vagy utóbb a fejlett nyugat minden áldása eljut, a legtöbbször lebutított, provinciális és sokkal agresszívebb formában. A crack az Egyesült Államokban a nyolcvanas évek óta van komolyabban jelen, a mai amerikai fekete értelmiség jelentõs része meg van róla gyõzõdve, hogy az FBI aktív közremûködésével. Az összeesküvés-elmélet szerint ezzel tartották volna kordában az egyre jobban lepusztult nagyvárosok színesbõrûit, hogy a potenciális forradalom helyett inkább egymás seggét lyukasszák ki, csak aztán sajnos a szer egy kicsit elszabadult. Ismerve az FBI-nak az LSD-hez való ambivalens viszonyát, minket már ez sem lepne meg.

Lényegalényeg: A crack néhány éve már átért Európába, ennek köszönhetõen pedig London, Manchester és Liverpool jelentõs része vált életüket kedvesnek tartó emberek számára tiltott zónává. A londoni crack-helyzet iránt érdeklõdõknek érdemes ezt az oldalt alaposan végigtanulmányozniuk, a többieknek legyen elég annyi, hogy a brit fõváros utcái ma csak azért veszélytelenebbek egyetlen fokkal Detroitnál, mert Angliában pont ezzel az egyetlen fokkal nehezebb fegyverhez jutni, mint a tengerentúlon.

Sajnos nincsenek pontos adataink arról, hogy az öreg Európában mennyire keletre jutott el mára a finomítatlan koksz, de néhány grammnyit a finomított fajtából fel mernék tenni arra, hogy Marseille, Párizs, Hamburg és Berlin reménytelenebb részein már státusszimbólumnak számít a jellegzetes formájú üvegpipa. Budapest kábítószer-fogyasztási szokása nagyjából tíz évvel van lemaradva például Berlintõl (legalábbis ha az amfetaminok és a por-kokain teremékciklusát nézzük), úgyhogy számoljunk most is nagyjából ennyi késéssel.

Ahogy arra már mindenki rájött, aki a Magyaroszágon kereskedelmi forgalomban kapható kábítószereket kipróbálta, a drogok fogyasztójukon kívül az ég világon senkinek nem ártanak, a bedrogozott emberek többnyire kedves, vagy ha nem is kedves, legalább szórakoztató figurák. Még a heroinistákat is el lehet viselni, kivéve, amikor nincsenek beállva. A magyar crack-használók azonban nem olyanok lesznek, mint a hétvégénként spanglizó gimnazisták, a bekokszozott art directorok, sõt, még nem is olyanok mint a nevelõintézet felé az esti buszon hazazötykölõdõ szipusok. Veszélyes állatok lesznek, akiknek köszönhetõen Budapest belvárosa és Miskolc elérhetetlenné válnak majd az olyan gyalogosok számára, akik nem szeretnék, hogy egy fél másodperc késéssel átadott pénztárca miatt pillangókéssel vágják fel a nyakukat. Sõt, igazából csak akkor lenne ilyen idilli, ha ez Nyugat-Európa lenne. Ismerve azonban a magyar kábítószer-fogyasztási szokásokat, meg úgy általában a magyar társadalom tehetetlenségét az ég világon mindennel szemben, ennél garantáltan sokkal-sokkal keményebb lesz.

GYURCSÁNY FERENC

Most hogy jobban végiggondolom, az elõbb hazudtam. Mégsem a crack a legborzasztóbb dolog, azt nagyon szívesen ki fogom próbálni, amikor dörömbölve átmegyek a szomszédban pipázó cigánygyerekhez. Gyurcsány Ferencet viszont nem próbálnám ki, mert patás a lába és kénköves bûz árad belõle. Gyurcsány Ferenc az ördög, aki azért jött, hogy elõbb megkísértse Magyarországot, majd elpusztítsa. Na jó, elpusztítani nem kell, elég csak a békés építkezést, a kertek rendben tartását és a nyugodt tévézést megakadályozni.

Egy évvel ezelõtt még fogadni mertem volna arra, hogy Gyurcsány miniszterelnökségének még annál is kisebb az esélye, mint hogy az SZDSZ még egyszer az életben bejusson a magyar parlamentbe, ma azonban ennél már óvatosabb vagyok. Ha az ördögnek akkora a hatalma, hogy olyan egyetemet végzett - khm, khm - értelmiségiek is eladják neki a lelküket, mint Dessewffy Tibor, akkor majd pont Kiss Péteren nem lehet majd keresztülverni a gonosz erõt, hogy szabadon juthasson végre el minden vidéki körzeti orvoshoz.

Miután az ördög hatalomra jut, az alábbi programot fogja megvalósítani:

  • Budapest valamennyi épületét ledózerolja, majd az egész helyére megépíti a ferencvárosi tömbrehabilitáció kétmillió fõre tervezett óriás mását. Mivel Budapest szinte valamennyi lakosának álma, hogy egy szegényesebb burgenlandi kisváros harmadik emeletén lakjon, Gyurcsány népszerûsége az egekbe szökik.
  • Néhány, úgynevezett "fiatalos" tanácsadó segítségével (Braun Róbert, Erdélyi Superman Zsolt és sleppjük) belekezd a Tony Blair-féle Cool Britannia mintájára felépített Menõ Magyarország kampányba. Ennek részeként Yonderboi léphet fel minden augusztus 20-án a Hõsök terén, a Supergroup annyi értelmetlen public art vállalkozásba kezdhet, hogy Till Attila inkább a Tv2-t is otthagyja, valamint az MSZP teljes központi bizottsága számára kötelezõ lesz a szereplés a Barátok Köztben.
  • Kompromisszumkészségének bizonyítására Martonyi Jánost jelöli köztársasági elnöknek.
  • Dekriminalizálja a marihuánát, ugyanakkor pedig az amerikai Rave Act mintájára gyakorlatilag ellehetetleníti, hogy Magyarország területén szórakozóhelyek létezzenek.
  • Divattanácsadók segítségével kialakítja a csak rá jellemzõ öltözködési stílust, amelyhez elsõsorban Jörg Haider elõzõ évi öltönyei jelentik a mintát.
Gyurcsány sok szempontból a maximumot jelenti, ami Magyarországnak kijuthat. Vidéki srác, aki ruházata és frizurája alapján még ki sem lóg majd azokról a hülye csapatképekrõl, amelyeken az Európai Unió elõkelõségei szerepelnek, általában egy néhány lépcsõs emelvényen felsorakoztatva. Azt azonban tartsuk fejben, hogy ez az ember félelmetes, szemben az általánosan körberöhögött, viccek fõszereplõjeként virító Orbán Viktorral. Gyurcsány segge vakítóan fényes a már felsorolt nyelvek valamint a komplett magyar sajtó Aczél Endrétõl Bárdos Andrásig terjedõ simulékony cuncijainak polírozásától, nem hogy ki nem röhögte még senki, de mégy egy decensen kipicsázó interjút sem sikerült vele soha összehozni. Ne szépítsük: Haider magyar megfelelõjérõl van itt szó az osztrák karizmája, meggyõzõdése és bátorsága nélkül. Medgyessybõl legalább a hatalomvágy hiányzik a rossz tulajdonságai közül.

Érdekes adat még, hogy Gyurcsány Ferenc alkalmanként Schmitt Pálként szerepel a nyilvánosság elõtt. Ez azonban csak illúzió, és jobb tudni, hogy ha esetleg egyszer majd ketten együtt jelennek meg egy rendezvényen, az is csupán a Sátán játéka.

CIGÁNY TERRORIZMUS

A jó hír itt csak annyi, hogy a három borzalom megvalósulása közül ennek a legkisebb az esélye. Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy húsz év múlva nem fog minden este a híradó valamilyen, mondjuk a Barna Párducok nevet viselõ szervezettel foglalkozó hírrel kezdõdni.

A feltételek a Bárna Párducok megszületéséhez már ma adottak. Elõször is kell egy viszonylag könnyen körülírható társadalmi csoport, amely már semmit nem vár sem a saját, sem az unokái életétõl. Kipipálva. Szükség van még arra is, hogy ezt a kisebbségi csoportot a többség teljes erõbõl megvesse. Nem az utálat a jó szó, mert ahhoz ugye aktívan érintkezni kellene velük, hogy meglegyen a kellõ táptalaj. Egyszerûen a többség gondolja úgy, hogy cigányok ne legyenek a gyerekkel egy iskolapadban, ne szüljenek ott, ahol az asszony, lehetõleg temessék õket külön temetõbe és úgy egyáltalán, ne legyenek szem elõtt, amikor a magyar ember a Margit-szigeten sétál. Ez is kipipálva.

Terrorszervezetet mûködtetéséhez nincs szükség tömegekre. Az ETA például harminc éve robbantgat úgy Spanyolországban, hogy a baszk népnek csak egy kisebbsége támogatja, aktív mozgalmi feladatokat pedig gyakorlatilag kevesebb, mint száz ember lát el. Ennyit egészen biztosan a magyarországi cigányság is ki tud állítani. A Barna Párducok összehozásához kell még egy maroknyi fanatikus értelmiségi cigány, akik valamilyen teljesen nemzetidegen ideológia (kommunizmus, anarchizmus, akármi) felhasználásával kifundálják a mozgalom alapvetõ céljait, és megfogalmazzák az elsõ fenyegetõ leveleket, olyan fantaszta követelésekkel például "egyenlõ elbánást cigány és nem-cigány vádlottaknak a magyar bíróságokon". Ez a szûk réteg ma már éppen termelõdik, figyeljük csak meg azt a maroknyi barnább bõrû fiatalt, akik a magyar egyetemeken a többiektõl elkülönülve küzdenek keményen és gondolkodnak népük helyzetének javításán.

Játsszunk csak el a gondolattal: egy õszi délutánon 2019-ben bomba robban valamelyik budapesti bíróság elõtt. Két halott, három súlyos, tucatnyi könnyebb sérült, a másnapi újságok pedig közzéteszik az addig ismeretlen Barna Párducok terrorszervezet levelét. Ebben magukra vállalják a merényletet, és elmesélik, hogy annak kiváltó oka az a per volt, amelynek végén két kiskorú cigány fiatalt fejenként kilenc évre ítéltek egy nem-cigány nõ megerõszakolásért, egy többszörösen büntetett elõítéletû, korábban MIÉP-tag szemtanú vallomása alapján. Fúúúú! Nem a darázsfészek itt a jó hasonlat, hanem egyenesen egy kibaszott tigrisbarlang, amibe ezzel alaposan bele is nyúlnának.

Ezután már nem is kell minden hétvégén robbantgatni. Évente húsz-harminc áldozat egyenletesen elosztva minden hónapra elég ahhoz, hogy a magyar társadalom egyfajta kelet-európai Izraellé változzon, ahol az anyukák direkt különbözõ iskolabuszokkal küldik el reggelenként a gyerekeiket, hátha valamelyiket nem fekete nejlonzacskóban hozzák haza. A politika reakciójára még tippelni sem merünk, hiszen egészen biztosan úgyis felülmúlja majd a legvadabb álmainkat is. Az angoloknak is kellett néhány évtized hogy rájöjjenek, az IRA csak akkor fogja végre abbahagyni, ha hajlandóak velük leülni tárgyalni, így Magyarországon jó eséllyel addig lennének aktívak a Barna Párducok, amíg ismét be nem köszönt az eocén. A magyar rendõrök hatékonyságáról pedig akkor még nem is beszéltünk.










Matula Magazin © Minden jog fenntartva. 1995-2006 | Megjelenik, amikor megjelenik, kábé kéthetente. | Médiaajánlat | Impresszum